پاور هندلینگ

پاور هندلینگ اشاره به توانی دارد که یک بلندگو برای آغاز فعالیت صوتی خود نیازمند است و این توان باید در amp  امپ موجود باشد تا بتواند شوک لازم برای حرکت اولیه در حلقه ی پیچیده شده ی ویس کوئیل ایجاد نماید .منظور از امپ موتور محرک الکتریکی خاصی است که با طراحی خود وظیفه ی مسترینگ و تامین جریان و بار الکتریکی مورد نیاز بلندگو را داشته و در دسته بندی های مختلفی با نام امپلی فایر ،پاور امپ،پاور میت ،پاور میکسر و ...قرار گرفته است .

وجه نامگذاری پاور هندلینگ به توانایی اسپیکر در تحمل دائمی پخش صدا در یک کمیت خاص نیز اشاره خواهد داشت این کمیت با واحد watt  نمایش داده میشود .

پس معادل فارسی پاور هندلینگ

power handling

قدرت جابجایی خواهد بود که این قدرت به یک میزان از دستگاه گرفته شده و به اسپیکر حرکت میبخشد به مثال یک شیر آب که هر مقدار آب از آن خارج شود داخل یک ظرف ریخته شده و مصرف میشود .در این حال میزان مایع خروجی از شیر و مایع ورودی در ظرف یکسان خواهد بود .لذا توان پاور هندلینگ یک بلندگو در امپلی فایر و اسپیکر یکسان است .

اهمیت توان پاور هندلینگ در محاسبات طراحی سیستم صوتی در فضاهای بزرگ و بسیار بزرگ از حساسیت خاصی برخوردار است چراکه بخاطر حجم بالای چینش ترکیبی پاور امپ و تعداد زیاد اسپیکر شرایطی را ایجاد میکند که با کوچکترین خطایی آسیب و خسارت فراوانی ایجاد گردد.

فکر کنید مهندسی و طراحی سیستم صوتی یک ورزشگاه مثل العین امارات یا استدیوی آزادی که صد هزار نفر شنونده دارد را به شما سپرده اند و در این قرارداد ابروی سالها فعالیت شما ممکن است در خطر قرار گرفته و میلیارد ها تومان خسارت به شما وارد شود .برای جلوگیری از این احتمال جدی اولین دستورالعملی که انجام آن ضروری خواهد بود رعایت دقت در محاسبات پاور هندلینگ اسپیکر ها و مجموعه ی طراحی شده است .

قاعده ی طراحی در صنایع بزرگ به این شکل است که سیستم صوتی طراحی و نصب شده در هر محل باید بتواند با یک سوم توانایی حد اکثری خود سقف نیازمندی را تامین کند چرا که اگر سیستم صوتی بیش از این مورد فشار قرار گیرد وارد محدوده خطر خواهد شد و این محدوده در دو نیم قسمت از توانایی حد اکثری ریسک و در بیش از دو سوم توانایی حداکثری تهدید و آسیب تلقی خواهد شد .

پس ضرورتا استفاده از یک سوم توان حد اکثتری ممکن در سیستم مورد تایید و امنیت شخت افزار خواهد بود و این قاعده در تمام کاربری های پخش صدای زنده live اجباری است .

یک نکته ....دقت فرمایید که اگر تمام قوانین مهندسی در طراحی و تولید زنجیره ی سیستم صوتی رعایت شود میتوانیم تا حد اکثر توان امپ بر اسپیکر ها تحمیل بار و فشار کرده و بدون هیچ مشکلی از استفاده ی سخت افزار بهره ببریم اما واقعیت این است که تمام تولیدات صوتی موجود در کمپانیها از قاعده ی یک سوم استاندارد مستثنی نیستند چرا که به دلیل توجیهات اقتصادی و موضوع مارکتینگ marketing

هیچ کدام از کمپانیها نمیتوانند تمام استانداردها و شرایط ایده آل مهندسی را در تولید یک سیستم صوتی مناسب رعایت کنند لذا برای تعیین محدوده ی قیمت و تنوعات فنی تولید کالا به نحوی کاربری صحیح همان تحمیل فشار به میزان یک سوم در فعالیت مداوم سخت افزار خواهد بود

هیچ کالای در این دسته بندی وجود ندارد.

پاور-هندلینگ-قدرت-صوتی