تفاوت میکسر دیجیتال آنالوگ

فرق میکسر آنالوگ و میکسر دیجیتال :

تمام جك هاي ورودي و خروجي و  ورودي ها و خروجي ها در ميكسر آنالوگ ثابت می باشند و اين يعنی يك بار مسير طراحی شده و پس از اتمام مونتاژ ديگر هيچ چيز قابل تغيير نيست . اما در ميكسر های ديجيتال صدا وقتی وارد ميكسر می شود می تواند آزادانه به هر قسمت از ميكسر حركت كرده و در صورت نياز افكت به آن اضافه شود و مسير آن متناسب با نياز و كاربری شما برنامه ريزی شود . به عنوان مثال هر  ورودی مي تواند به هر كدام از كانال ها و تمام آنها هدايت شود . در يك ميكسر ديجيتال مسيرهای مختلف براي حركت يك سيگنال قابل تعريف بوده همانگونه كه در خروجی های متفاوت می توان سيگنال را مسير دهی و ارسال كرد .

 ابعاد و قيمت  :

از آنجا كه برنامه ريزی و پيكربندی و كنترل يك ميكسر ديجيتال خيلی حالت پذير می باشد اين ميكسر ها ميتوانند به صورت خيلي كوچك و جمع و جور متناسب با ابعاد و شكل استوديو طراحی شوند . به عنوان مثال يك ميكسر آنالوگ 96 كانال صدا ، خيلي عريض و بزرگ خواهد بود و پهنای ميكسر در حدود ٤ متر يا بيشتر فضا اشغال ميكند و گاهي تا هزاران كيلو وزن خواهد داشت . ولی از آنجا كه در ميكسر های ديجيتال امكانات كنترلی انعطاف پذير هستند ميتوانيد كنترل ٩٦ كانال را در ابعاد بسيار كوچك تر ميكسر انجام دهيد حتی به گونه ای که ميكسر قابل حمل باشد .

انعطاف پذيری در طراحی ميكسر های ديجيتال باعث شده تا اغلب با هزينه بسيار پايين تری ساخته شده و در تعداد مساوی كانال قيمت تمام شده بسيار پايين تر خواهد بود .

 

افكتور هاي ديجيتال داخلی

از انجا كه صدا در ميكسر های ديجيتال وارد فضای ديجيتال مي شود اضافه كردن يك افكتور ديجيتال داخلی با قيمت مناسب و كيفيت بالا داخل ميكسر آسان خواهد بود و از آنجا كه اين پردازش درون خود ميكسر انجام ميشود ديگر نگران افت صدا در مسير كابل های طولانی ، پچ كردن های خارجی و تبديل فرمت صدا از آنالوگ به ديجيتال و بالعكس در ميكسر های آنالوگ نخواهيد بود.

 

امكان فراخواني تمام تنظيمات

يكی از بزرگترين مزايای ميكسر هاي ديجيتال اين است كه تمام تنظيمات ميكسر حتی افكت ها قابل ذخيره و نگهداری در يك حافظه داخلی می باشد تا هر زمان كه نياز كاربر باشد آن را فراخوانی كند . اين امكان اجازه می دهد شما در هنگام كار با يک پروژه بتوانيد تمام تنظيمات را مطابق زمانی كه ميكسر را ترک كرديد فراخوانی كرده و كار را ادامه دهيد.

حافظه ميكسر مزايای زيادی دارد . به عنوان مثال ، شما می توانيد تنظيمات دامنه و اكولايزر يک گوينده را مطابق برداشت های قبلی فراخوانی كنيد تا يكنواختی در ضبط های مختلف يک گوينده رعايت شود . سرعت فراخواني اجازه خواهد داد تا شما پس از اتمام يک ميكس آن را ذخيره كرده و با تنظيماتی كاملا متفاوت ميكس را تكرار كرده و تفاوت آنها را به سرعت با يكديگر مقايسه كنيد . اين امكان مطمئنا كيفيت ضبط شما را بهتر خواهد كرد .


اتصال مستقيم ضبط صوت هاي ديجيتال يا   DATS

دردنيای امروز ضبط موسيقی ، اكثر تجهيزات ضبط مولتی تراک و استريو ديجيتال می باشند و لذا وقتی شما در يک ميكسر ديجيتال ، سيگنال ضبط شده موسيقی را پردازش و تركيب می كنيد نياز داريد با دستگاه مولتی تراک ديجيتال و همچنين ضبط صوت استريوی ديجيتال جهت ضبط ميكس نهايی ارتباط ديجيتال داشته باشيد. اين امكان در ميز های آنالوگ وجود ندارد ( ورودي و خروجي ديجيتال ) شما را از نويز ذاتی مبدل های آنالوگ به ديجيتال دور ميكند . لذا كيفيت سيگنال موسيقی باز هم بهتر خواهد شد .

 

معرفی يک ميكسر و باس های آن

در واقع ميكسر صدا يک دستگاه ساده است . چندين صدا را از ورودی های مختلف گرفته ، آنها را به خروجی های متفاوت ارسال می كند . در طول اين فرايند ، ميكسر می تواند سيگنالهای صدا را با هم تركيب كرده ، دامنه آنها را تغيير داده و گاهی اوقات حتی با استفاده از  پردازشگرها صدا را تغيير دهد .

اساسی ترين تنظيمات هر خط صدا ، كانال ناميده می شود . يک كانال شامل تنظيمات كنترلی صدا جهت ارسال يک خط به مسيرهای متفاوت و تغييرات دامنه و پردازش صدا می باشد . مسيرهای صدايی را كه در داخل ميكسر هدايت شده را باس می نامند . يک باس مسيری است كه از طريق بيشتر از يک خط صدا به آن دسترسی وجود داشته باشد و می تواند به يک يا چندين مقصد هدايت شود . گاهی اوقات ٢ باس تركيب شده و به عنوان يک باس استريو به ٢ خروجی برای مصارف استريو ارسال می شود .

انواع باس ها و مصارف آن

در ميكسرهايی آنالوگ هر مسير در ميكسر مي بايست سيم كشی شده و با سيم منتقل شود . راه های گوناگون متفاوتی جهت سيم بندی اين باس ها وجود دارد .

باس اصلي استريو

اين باس جهت خروجی اصل ميكس استفاده می شود و اغلب به يک ضبط صوت ٢ تراک يا ورودی های آنالوگ يک DAT متصل می شود . فيدر اصلی ميكسر برای تنظيم دامنه ارسال به اين باس اصلی (Master Bus) استفاده مي شود .

هیچ کالای در این دسته بندی وجود ندارد.

فرق, میکسر, آنالوگ, دیجیتال, آموزش, معرفی