بلندگو های ستونی و دیواری

بدون هیچ شک و تردیدی بلندگو ها نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره ما دارند و خود را به خوبی در میان ابزار مصرفی ما جا کرده اند. از یک گوشی موبایل گرفته تا آیفون منازل و گلدسته های مساجد همگی به نوعی با این وسیله بی نظیر درگیرند، اما با توجه به تنوع این محصول و و کاربرد های مختف آن، گاهی توضیح و تشریح یک مورد خاص از این خانواده ضروری است. امروز قصد داریم تا با یکی از محصولات پرفروش خانواده صوت و البته بلندگو ها که بلندگوهای ستونی و دیواری نامیده می شوند بیشتر آشنا شویم.

نام این بلندگو ها به تنهایی اطلاعاتی را دراختیار ما قرار می دهد، مانند اینکه این بلندگو ها ستونی شکل اند و روی دیوار نصب می شوند، پس با در نظر گرفتن این دو مشخصه میتوان انتخاب راحت تری داشت. بعد از اینکه تصمیم گرفتیم از بلندگو دیواری یا ستونی استفاده کنیم به یک مرحله جلو تر سوق داده می شویم و حال می بایست انتخاب دقیق تری مد نظر قرار دهیم و آن انتخاب اندازه، توان و نوع صدای خروجی بلندگو خواهد بود، البته این انتخاب خیلی راحت نیست و تابع برخی قوانین خاص می باشد، مانند اینکه اصلا می بایست از بلندگو ها ستونی معمولی استفاده کنیم یا  دیواری دکوراتیو؟

تا از این بحث دور نشدیم خوب است اشاره کنم که هر بلندگو دیواری ستونی نیست، بلندگو های دیواری انواع مختلفی دارند که یکی از آنها ستونی است و نوع دیگر آنها که به شدت پرطرفدار نیز هست، بلندگو های دکوراتیو نام دارند.

درحقیقت تفاوت اصلی این دو بلندگو در نوع صدای خروجی آنهاست. باند های دکوراتیو با  توجه به مجهز بود به فناوری 2WAY صدای خروجی بهتری دارند که البته بی دلیل نیست. حال که بحث فناوری 2WAY به میان آمد، بگذارید کمی هم راجع به آن صحبت کنیم. فناوری 2WAY نوعی ساخت محسوب می شود که به کمک ووفر و تیوتر عملی شده است. اگر بخواهیم کمی مفهومی تر توضیح دهیم می بایست ابتدا به این نکته اشاره کنیم که صدا ها و اصواتی که می شنویم دارای یه طیف فرکانسی هستند که برخی را فرکانس های بالا و برخی را فرکانس های پائین تشکیل می دهند، فرکانس های بالا در واقع همان صدا های زیر هستند که در فناوری 2WAY سهم قسمت تیوتر می شوند و دسته ای دیگر را فرکانس های پائین تشکیل می دهند که همان صدا های بم می باشند و در نهایت به قسمت ووفر می رسند؛ این تفکیک فرکانسی و پخش به کمک دو خروجی مجزا، این حالت را ایجاد میکند که صدا با کیفیت بسیار بهتری به گوش شنونده برسد که امتیاز ویژه ای برای باند های دکوراتیو محسوب می شوند. با توجه به مطالب فوق میتوان نتیجه گرفت که باند های دیواری دکوراتیو مناسب چجور اماکنی خواهد بود.

دسته دیگر بلندگو های دیواری را بلندگو های ستونی تشکیل می دهند که به شکل یک ستون چند اسپیکر فول رنج روی هم قرار میگیرند و در نهایت یک باند ستونی راتشکیل می دهند. این باند ها مناسب استفاده در سیستم های پیجینگ و هشدار می باشند و از آنجا که نسب بسیار راحت و ساده نیز دارند بسیار پرطرفدار اند. این خانواده دارای مدل های ضد آب و ضد گرد و غیار نیز می باشند که آنها را مناسب استفاده در فضای های باز نیز میکند. از طرفی این بلندگو دارای توان و خروجی صوتی بسیار مطلوبی می باشد که در سیستم های هشدار و پیج اهمیت آنها بسیار بالاست. فراموش نکنید که باند های دیواری، چه از نوع ستونی ساده و چه از نوع دکوراتیو، قابلیت راه اندازی به شکل ولتی و اهمی را دارا می باشند که دو نوع منبع تغذیه جداگانه محسوب می شود که البته بستگی به نوع منبغ تغذیه یا همان آمپلی فایر نیز دارد. معمولا از سیستم های اهمی برای فواصل نزدیک و سیم کشی های کمتر و از سیستم ولتی برای سیم کشی های نسبتا طولانی و فضا های بزرگتر استفاده می شود.

ناگفته نماند که سیستم های ولتی به کمک یک ترانس مچینگ که داخل بلندگو ها قرار دارد راه اندازی می شود.

 

 

نوآهنگ

با ما در تماس باشید 66043871 021 

هیچ کالای در این دسته بندی وجود ندارد.

بلندگو, های, ستونی, دیواری, آموزش, معرفی