صوت سالن جلسات

در مقاله پیش رو قصد بر آن داریم تا سیستم های کنفراس را از ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار داده و به معرفی بهتر آن بپردازیم.

همانطور که میدانید سیستم های کنفراس از مدت ها پیش وارد عرصه صوت شدند و توانستند در مدت زمان کوتاهی حجم زیادی از سفارشات را به خود اختصاص دهند که علت آن بدون شک کاربردی بودن این ایده خلاقانه بود.

به طور حتم خیلی از شما تابحال این سیستم ها را مشاهده کردین و گاها از آن استفاده نیز کرده اید ؛ اما حقیت این است که آنچه شما می بینید فقط آن بخش از سیستم بوده که مختص استفاده شماست و باید دیده می شد؛ اما در پس پرده قسمت های بسیار دیگری نیز وجود دارد که لزومی به اکران آن نیست و از دید شما پوشیده شده است که ما به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

سیستم های کنفراس به طور کلی ازچند بخش اصلی تشکیل می شوند که عبارتند در :

طراحی ؛ زیر ساخت ؛ صوت کنفرانس ؛ سیستم تصویر ؛ تجهیزات جانبی و اتاق کنترل

1-   طراحی

همواره هر سیستم و مجموعه هدفمندی نیاز به طراحی و برنامه ریزی دارد که در زمینه صوت و کنفرانس این بخش مربوط به مهندسین مربوطه و شرکت ارایه دهنده می باشد که با درنظر گرفتن فضا و امکانات موجود، سیستمی با حداکثر امکانات و حداقل خطا را طراحی و آماده اجرا کنند؛ در این بخش علاوه بر علم، نیاز به تجربه بالا و اجرای پروژه های متعدد نیز بسیار تاثیرگذار است، پس بهتر است تا حد امکان پروژه خود را به عاملی بسپارید که رزومه کاری موفقی داشته باشد.

2-   زیرساخت

تمامی تاسیسات به کار گرفته شده در هر صنف یا مجموعه ای نیازمند یک سری زیر ساخت ها و امکانات از پیش مهیا شده می باشد که هرچه در تامین آن دقت بیشتری شود و مطابقت بیشتری با استاندارد های جهانی داشته باشد، به طبع پروژه شما نیز از کیفیت بیشتری برخوردار خواهد شد، تاسیساتی مانند سیم کشی مناسب و ...

3-   صوت کنفرانس

شاید اصلی ترین بخش هر مجموعه کنفرانسی همین بخش صوت باشد که در واقع هدف گذاری بیشتر پروژه ها نیز بر همین اصل استوار است، تقریبا بیشتر مصرف کنندگان سیستم های صوتی، کل مجموعه را با همین بخش می شناسند و اولین بار نیز از سیستم های کنفرانسی به منظور تامین صوت جلسات استفاده شد؛ پس توجه به این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است. صوت کنفرانس از قسمت های مختلفی تشکیل می شود، مانند میکروفون ، بلندگو و .. ؛ میکروفن های کنفرانسی که خود همگی به منبع تغذیه متصل می شوند معمولا مطابق با تعداد اعضای ثابت جلسه مشخص می شوند و در هر مجموعه از یک میکروفن ریاست به عنوان لیدر سایر شرکت کننده استفاده می شود که امکانات بیشتری مانند قطع و وصل کردن میکروفن های شرکت کننده ، توزیع وقت و چندی امکانات دیگر را در خود جای داده اند. در قسمتی دیگر از بخش صوت کنفرانس، بلندگو ها قرار دارند که صدای میکروفن ها را پخش میکنند؛ این بلندگو ها معمولا از نوع 2way هستند که به دلیل دارا بودن ووفر و تیوتر جدا از کیفیت پخش بالایی برخوردارند و مناسب برای استفاده در این سیستم ها محسوب می شوند.

4-   سیستم تصویر

سیستم تصویر از آن دسته امکاناتی بودند که بعد ها برای تکمیل سیستم های کنفرانس به آن اضافه شدند تا جلسات با کیفیت بهتری انجام شوند و حتی به کمک آن بتوان یک جلسه آموزشی نیز برگزار کرد.این قسمت شامل دوربین ها و رکوردر ها خواهند شد؛ شما اگر از یک سیستم کنفرانسی دیجیتال استفاده کنید، میتوانید به راحتی به کمک چند دوربین رباتیک یا همان اتوتراک ، از تمام جلسه به طور هوشمند فیلم برداری کنید و به کمک نمایشگر تعبیه شده در سالن، تصویر و نام سخنران را روی نمایشگر منعکس کنید و به همراه صوت، تصویر جلسه را نیز ضبط و بایگانی کنید ، البته ناگفته نماند که این دوربین ها قابلیت کنترل دستی را نیز دارند که در صورت نیاز از اتاق کنترل به آن دسترسی ایجاد می شود.

5-   تجهیزات جانبی اتاق کنفرانس

تجیزات جانبی نیز به مرور زمان با شکل های پیشرفته تری خود را در بین بخش های مختلف سیستم های کنفرانسی جای دادند و توانستند کیفیت اجرای این جلسات را به مراتب بهبود ببخشند که شامل اجزای مختلفی مانند ماژول های رومیزی، مانیتور های رومیزی، سنترباکس و .. می شوند. بخش دیگری از تجهیزات جانبی  کنفرانس را معمولا ویدیوپرژکتور ها یا ویدیوکنفرانس ها تشکیل می دهند که تصویر نمایشگر pc مرکزی را روی پرده به نمایش درمی آورد و اعضا میتوانند به کمک ماژول ها یا امکانات اتصالی دیگر به آن دسترسی پیدا کنند ؛ شاید بتوان برد های هوشمند را نیز در همین بخش دسته بندی کرد که در مقالات بعدی حتما به توضیح مفصل آن خواهیم پرداخت.

6-   اتاق کنترل سالن کنفرانس

اتاق کنترل آخرین بخش از مقاله ای است که به آن میپردازیم. در این مقاله به مرور با بخش های مختلف یک سیستم کنفرانس آشنا شدیم و متوجه شدیم که از اجزای مختلفی تشکیل می شوند که شاید هیچگاه دیده نشوند، در حقیقت تمامی این بخش در یک قسمت مخصوص که همان اتاق کنترل نام دارد جای داده می شوند و از آنجا تمامی فعالیت یک سیستم کنفرانسی کنترل خواهد شد ، پس این مجموعه به یک مرکز واحد نیاز خواهد داشت که اتاق کنترل نام دارد.

هیچ کالای در این دسته بندی وجود ندارد.