اکو آمپلی فایر یا پاور میکسر؟؟؟

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2019/05/27 13:16:47 0 نظرات سیستم صوت حرفه ای,

اکو آمپلی فایر یا پاور میکسر؟؟؟
صوت ایجاد شده در مراسمات مختلف توسط اشخاص و یا ادوات موسیقی نیاز به تقویت دارند تا در سرتاسر محل مورد نظر پخش شود این تقویت توسط اکو آمپلی فایر و پاور میکسر انجام می شود. بخش آمپلی فایر در دستگاه پاور میکسر و اکو مشترک می باشد و هردو کار تقویت صدا را انجام می دهند و تفاوت اصلی این دو دستگاه در ورودی پری امپ و یا همان میکس صدا می باشد.
اکو آمپلی فایر صدا

                                                                      
اکو آمپلی فایر دارای قدمت طولانی در تقویت صدا می باشد و اغلب این دستگاه را در هیئت ها، مساجد و نماز خانه های مدارس دیده ایم که بصورت چهار گوش صندوقی طراحی شده است و مقابل دستگاه اکو آمپلی فایر تعدادی ولوم تعبیه شده است، از ولوم های اکو آمپلی فایر می توان به ولوم تریبل، ولوم بیس و ولوم اکو اشاره کرد. صدا از طریق ورودی بنون ( جک ۶.۳ میلیمتری ) جهت تقویت و اعمال تعغیرات برروی سیگنال صوتی منتقل می شود همچنین  توسط ولوم تریبل می توان صدای ورودی را زیر و با ولوم بیس می توان میزان بم صدا را تنظیم کرد و با ولوم اکو می توان به صدای دریافتی از میکروفن و یا هر پلیر دیگری اکو داد. پس از اعمال تعغیرات در صدای ورودی این سیگنال صوتی به قسمت آمپلی فایر اکو منتقل می شود و با ولوم ها می توان شدت صوت در خروجی را کنترل کرد.
پاور میکسر صدا

                                                                       
همانطور که توضیح داده شد در اکو امپلی فایر با دو عدد ولوم می توانستیم صدا را زیر و بم کرد، اما گاهی اوغات کیفیت صدا بسیار حائز اهمیت می باشد و نیاز است به صورت حرفه ای و تعغیرات بیشتری در صدای ورودی ایجاد کرد در اینجا نقش پاور میکسر پر رنگ تر می شود. دستگاه پاور میکسر از دو پخش میکسر و پاور تشکیل شده است که تعغیرات و میکس صدا توسط میکسر و تقویت نهایی توسط پاور آمپلی فایر انجام می شود. بر روی پنل میکسر تعدادی ولوم اضافه جهت تنظیم زیر و بم صدا وجود دارد و کمک زیادی به اپراتور جهت تنظیم فرکانس صوتی ( زیر و بم صدا ) می کند، علاوه بر فرکانس بالا و پایین می توان فرکانس میانی را نیز توسط ولوم های میدرنج در میکسر تنظیم کرد.
ولوم گین صدا در میکسر
یک عدد ولوم در ابتدای ورودی هر لاین میکسر بنام گین طراحی شده است تا دامنه صدای دریافتی از میکروفن را افزایش و یا کاهش داد. توجه داشته باشید افزایش زیاد ولوم گین موجب سوت کشیدن در صدا می شود و این ولوم باید تا حدودی در تنظیمات میکسر صدا افزایش یابد.
افکت صدا در میکسر
بخش اصلی و هم که بسیاری از صدابردارها را به سمت میکسر سوق داده است بخش افکتور می باشد. افکت صدا در میکسر در سه مرحله، ولوم افکت در لاین، ولوم خطی افکت و افکت های دیجیتال تعریف شده در حافظه میکسر صدا می باشد. از طریق موارد ذکر شده اپراتور می تواند افکت دلخواه خود را در خروجی تنظیم و همچنین میزان هر افکت را دستکاری کند.
اکولایزر میکسر
اکولایزرها مهمولا به صورت خطی در انتهای میکسر قرار می گیرند که محدوده ای از فرکانسی را در بر می گیرد و با تعغیرات در هر یک از این ولوم های اکولایزر صدای پخش شده در باندها تعغیر می کند.
فانتوم پاور در میکسر صدا
در مواقعی نیاز است تا از میکروفن های کندانسر که دارای کپسول خازنی می باشند استفاده کرد و این میکروفن ها برای راه اندازی نیاز به برق DC می باشند، از این رو در برخی از میکسرها در لاین ورودی یک عدد کلید بنام فانتوم پاور استفاده شده است تا از این طریق بتوان برق مورد نیاز میکروفن های کندانسر را تامین کرد.
لاین ورودی میکروفن
قیمت میکسر بر اساس تعداد ورودی، نوع ورودی ها و همچنین نوع افکت های آن تعغیر می کند. با توجه به نوع کاربرد میکسر خود را انتخاب کنید. برای مثال اگر در یک سالن بزرگ قصد صدابرداری دارید و آلات موسیقی و یا چند میکروفن به صورت همزمان روشن می باشد پس میکسری را انتخاب کنید تا از ورودی های بیشتری برخوردار باشد و بتوان تمام ورودی ها را به صورت مجزا کنترل کرد. در برخی از مواقعی نیاز است تا فقط یک ورودی را به میکسر انتقال دهید و میکسر نقش تقویت کننده اولیه را دارد در این صورت از میکسرهای با ورودی کمتر استفاده کنید تا علاوه بر کاهش هزینه فضای کمتری را اشغال کند.
همانطور که مطرح شد میکسر صدا دارای امکانات و کیفیت بالاتری جهت اجرا برنامه های صوتی می باشد و موجب شده از استقبال بیشتری برخوردار باشد و خیلی از شرکت ها تولید اکو آمپلی فایر را به دلیل استقبال کم و عدم توجیه اقتصادی تعطیل کرده اند.

میکسرها به دو شکل ایستاده ( صندوقی ) و تخت طراحی و تولید می شوند.

 

ارسال نظر