بلندگو سقفی اهمی-ولتی

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2018/05/21 13:40:19 0 نظرات پیجینگ و صوت عمومی,

بلندگوهای سقفی از جمله پر کاربردترین بلندگوها در سیستم پیجینگ و پخش موزیک است.
بلندگوهای سقفی به دو مدل اهمی و ولتی تقسیم می شوند:
بلندگوی سقفی اهمی مستقیما به خروجی اهمی امپلیفایر متصل می شود و در نصب آن باید دقت کرد تا مثبت و منفی امپلی فایر به بلندگو به صورت صحیح متصل گردد. یکی از موارد اصلی که باید به آن خیلی توجه کرد تطبیق امپدانس(مقاومت) است، امپدانس خروجی امپلی فایر نباید با امپدانس کل بلندگوها مغایرت داشته باشد. شما در حالت نصب بلندگو سقفی اهمی ابتدا باید امپدانس ورودی کل بلندگوها را محاسبه کنید، امپدانس بدست اماده باید برابر و یا بیشتر از امپدانس خروجی امپلیفایر باشد. اگر مقاومت بلندگوها خیلی کمتر از مقاومت امپلی فایر شما باشد علاوه بر کاهش کیفیت موجب صدمه دیدن امپلی فایر خواهد شد.
بلندگوی سقفی ولتی
همانطور که توضیح داده شد در سیستم اهمی اگر تعداد بلندگو زیاد باشد و یا مسیر طولانی باشد در استفاده از بلندگوهای سقفی با مشکل مواجه خواهیم شد، برای رفع این مشکل از بلندگوهای سقفی ولتی استفاده می شود. بلندگوسقفی ولتی دارای یک عدد ترانس مچینگ می باشد و این ترانس مچینگ وظیفه تطبیق امپدانس ناشی از تعداد بالای بلندگو و همچنین مقاومت ناشی از مسیر کابل را جبران می کند. باید دقت داشته باشید تا خروجی امپلیفایر نیز ولتی باشد. کارکرد سیستم های ولتی به این شکل است که سیگنال تقویت شده در خروجی امپلی فایر به صورت ولتی 100-0 ولت ارسال می شود و ترانس موجود در بلندگو این سیگنال را دریافت و به بلندگو می دهد.
لازم به ذکر است کیفیت پخش صدا در سیستم های اهمی از سیستم ولتی بیشتر است.
این توضیحات شامل بلندگوهای ستونی و شیپوری نیز می باشد.
برای مثال سیستم صوت در راهپیمایی را در نظر بگیرید شاید برای خیلی ها سوال باشد که نحوه ارتباط و کارکرد این سیستم چگونه است!!! در این سیستم از تعداد خیلی زیادی بلندگو شیپوری در یک خیابان بزرگ به فاصله چندصد متر نصب شده است همه این بلندگوها و آمپلی فایرها از نوع ولتی است تا مقاومت ناشی از مسیر طولانی کابل و تعداد زیاد بلندگو جبران شود.

ارسال نظر