چه میکروفنی بخریم؟

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2019/09/17 15:57:25 0 نظرات سیستم صوت حرفه ای,

چه میکروفنی بخریم؟
میکروفن هم مانند هر وسیله دیگری قبل از خرید نیاز به شناخت و بررسی دارد، حتی اگر شناخت کاملی از سیستم های صوتی ندارید می توان با یک شناخت اجمالی و کلی نسبت به این دستگاه ها، انتخاب بهتری داشت. وقتی نیاز به استفاده از میکروفن مطرح می شود، ابتدا می بایست نیاز را شناسایی کرد و متناسب با آن میکروفن مناسبی را انتخاب نمود.
میکروفن ها انواع مختلفی دارد، چه از نظر فیزیکی و ظاهری و چه از نظر فنی که آن ها را از یکدیگر متمایز می کند.
دسته بندی از نظر فنی: به طور کلی میکروفن ها به دو دسته ی 1- داینامیکی 2- خازنی تقسیم می شوند.

میکروفن های داینامیک
 میکروفن های دینامیکی قدری از میکروفن های خازنی محکم تر و مقاوم تر هستند و البته از نظر اقتصادی نیز صرفه بیشتری دارند. محور اصلی آن کپسولی ها و سیم پیچ ها می باشند که با دریافت صدا و تغییرات اندازه دریچه دیافراگم و اعمال تغییرات ولتاژی، سیگنال های صوتی تولید می شوند. کپسولی این نوع از میکروفن ها خود با توجه زاویه دریافت صدا به سه گروه: الف)کاردیود   ب)سوپر کاردیود   پ)هایپر کاردیود
میکروفن کاردیود
 این دسته از کپسولی ها، تک سویه یا تک جهتی هستند و تنها صدا را از رو برو دریافت می کند و صدا های پشت و اطراف را تا حدود زیادی حذف می کند. این نوع از میکروفن ها به دلیل نوع طراحی و استحکام خوبی که دارند، در اجرا های زنده بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

میکروفن سوپر کاردیود
کپسولی های سوپر کاردیود علاوه بر صدا های مستقیم، صدای های اطراف را نیز تا اختلاف زاویه میدان 180 درجه، یعنی از اطراف و پشت میکروفن با شدتی کمتر از حالت مستقیم دریافت می کنند.
میکروفن هایپر کاردیود
 میزان جذب صدا از طراف در این کپسولی ها نسبت به کپسولی های سوپر کاردیود بیشتر است و حجم بیشتری از صدای محیط را دریافت می کنند. از معروف ترین خانواده میکروفن های هایپر کاردیود می توان به میکروفن های شاتگان اشاره نمود که عمدتا برای گرفتن صدای محیط مانند مسابقات ورزشی، برنامه ها و جنگ های تلویزیونی و حتی مصاحبه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
میکروفن های کندانسر
میکروفن های کندانسر اغلب برخلاف میکروفن های داینامیک، به یک ولتاژ کمکی همچون باطری برای راه اندازی نیازمند هستند و یا مستقیما به ورودی های فانتوم پاور بر روی میکسر هایی که دارای ولتاژ  48 ولتی می باشند متصل می شوند. از نمونه های این میکروفن ها می توان به میکروفن های یقه ای و هدمیکی اشاره نمود، میتوان گفت میکروفن های خازنی نسبت به نمونه های داینامیک حساسیت بیشتری دارند و به همین دلیل صدا را از فواصل بیشتر به خوبی دریافت می کنند.
بحث فنی میکروفن ها به همینجا محدود نمی شود. میکروفن ها چه از نوع داینامیک و چه از نوع خازنی دارای شناسنامه ای مشخص می باشند که ویژگی ها و توانمندی های آن ها را نشان می دهد. پس لازم است قدری هم با این ویژگی ها آشنا شویم.

فرکانس پاسخگویی میکروفن
 شاید مهم ترین المان انتخاب یک میکروفن مناسب میان پاسخگویی آن به فرکانس های دریافتی باشد، به زبان ساده تر هرچه بازه ی فرکانسی میکروفن گسترده تر باشد جزئیات بیشتری از صدا را دریافت می کند. این ویژگی را به دو عدد بر واحد هرتز نشان می دهند که بیان گر حداقل و حداکثر فرکانس های دریافتی می باشد. گوش انسان قدر به تشخیص صدا هایی بین 20 تا 20000 هرتز می باشد.
* فرکانس های پایین شامل صدای بم و فرکانس های بالا شامل صدا های زیر می باشد.
برای مثال با این توضیحات به طور طبیعی نتیجه می گیریم برای دریافت صدا از یک ساز کوبه ای یا بیس دار می بایست از میکروفن هایی که فرکانس پایین شان عدد کمتری را نشان می دهد استفاده کرد.
البته ناگفته نماند که برخی میکروفن ها با اهداف و ویژگی های خاصی به منظور استفاده ای خاص طراحی و عرضه می شوند. برای نمونه همین صدا برداری از ساز ها، که در چند دهه اخیر توجه ویژه ای به کیفیت صدا برداری از آن ها شده است.

بعداز یک شناخت کلی می توان به نقطه ی اول بازگشت و پرسید ما میکروفن را برای چه هدفی تهیه می کنیم؟ نوع استفاده ما چگونه است؟
آیا برای یک سخنرانی معمولی به دنبال خرید میکروفن هستیم؟ یا به اجرای زنده موسیقی و آواز فکر می کنیم؟ یا اصلا به فکر تهیه یک میکروفن حرفه ای برای استودیو موسیقی و استودیو خانگی هستیم؟ حتی می توان فراتر رفت! به دنبال میکروفنی هستیم که چند نیاز مختلف را با کمترین هزینه ارضا کند.
حال که تصمیم نهایی را گرفتیم به سراغ انواع مختلف میکروفن ها می رویم و آن ها را با کاربری خود مقایسه می کنیم، در نهایت از میان چند مدل مشابه، نمونه ای که از نظر اقتصادی مناسب مان باشد را انتخاب و خریداری می کنیم.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، به ویژه عرصه الکترونیک و خانواده صوت، شاهد بازار بزرگی از میکروفن ها در طرح ها و قیمت های گوناگون هستیم که اگر چه دست مشتری را برای انتخاب بسیار باز کرده است، به همان میزان انتخاب محصول مورد نظر را دشوارتر نیز نموده است، آنچنان که حتی متخصصین نیز گاهی در انتخاب، بر سر چند راهی قرار می گیرند.

به طور خلاصه می توان عنوان کرد که علی رغم شناخت و مطالعه ی محصولات و افزایش آگاهی پیش از خرید، حتما با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
 

ارسال نظر