دوربین سالن کنفرانس

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2019/04/25 16:57:18 0 نظرات سیستم کنفرانس,

دوربین کنفرانس
اصلی ترین بخش قسمت تصویر در سیستم های کنفرانس را دوربین ها تشکیل می دهند، با ورود دوربین ها به دنیای کنفرانس، تحولات چشم گیری در آن صورت گرفت که به توضیح و تفسیر آن می پردازیم.
دوربین های کنفرانس می توانند در دو حالت رباتیک (اتوتراک) و یا ساده باشند که معمولا از نوع اتوتراک آن برای تجهیز سالن های کنفرانسی استفاده می شود.
دوربین های ساده که مانند دوربین های مداربسته ثابت هستند و در محل خاصی نصب شده و یک فضای بخصوص را به تصویر می کشند و قابلیت جابجایی و امکانات هوشمند را نخواهند داشت.
در مقابل دوربین های اتوتراک با هوش مصنوعی و تراشه های تعبیه شده در آن قادر اند به طور هوشمند و اتوماتیک فضا را پوشش داده و فیلم برداری کنند، البته این دوربین ها به طور دستی نیز قابل استفاده هستند.
دوربین های کنفراسی اتوتراک چیزی شبیه به دوربین های اسپید دام هستند و با موتور های تعبیه شده در داخل خود قادر اند به طرفین و بالا و پائین تغییر جهت داده و فضای گسترده ای را پوشش دهند.
میزان تغییر جهت و گردش جانبی این دوربین ها به مدل آنها وابسته است و هر دوربین با فرمت خاص خود که ممکن است دارای لنز طولی یا عرضی باشد دارای مقدار مشخصی گردش نیز است.
دوربین سالن کنفرانس دارای حافظه می باشد که زاویه و نوع میکروفن های سالن جلسه از قبل برای دوربین تعریف می شود و با روشن شدن هر میکروفن دوربین به صورت هوشمند به سمت سخنران تعغیر جهت داده و شروع به فیلمبرداری می کند. علاوه بر این دوربین سونی مدل EVI-D70 را می توان از طریق کیبورد به صورت دستی توسط اپراتور نیز کنترل کرد.
اما بخش رباتیک این دوربین ها که اصلی ترین کاربرد آنهاست به چه صورت است؟
سیستم های کنفرانس دیجیتال و فول دیجیتال  با دارا بودن قابلیت پشتیبانی  از دوربین ها اتوتراک امکان اتصال آنها به مجموعه کنفرانسی را نیز مهیا ساخته است، این دوربین ها با اتصال به منبع تغذیه و اتصال منبع تغذیه به کامپیوتر  برنامه ریزی می شوند؛ به این صورت که برای هر میکروفن کنفرانس به طور جداگانه یک آیدی تعریف می شود و نام و مشخصات شخص سخنرانی که قرار است در آن محل بنشیند برای سیستم تعریف می شود، هنگامی که شخص سخنران شروع به صحبت میکند و تایمر تعبیه شده بر روی پنل میکروفون شروع به حرکت میکند منبع تغذیه دوربین را مطلع میکند که میکروفون شماره n در حال سخنرانیست و در همان زمان دوربین به سراغ آیدی، میکروفون و شخص درحال صحبت میرود و با قابلیت گردش و حرکت خود شروع به فیلمبرداری از شخص خواهد کرد و به همین ترتیب تا پایان جلسه بدون نیاز به نیروی انسانی و خطا های قابل پیش بینی انسان شما میتوانید از جلسه خود فیلم برداری کنید و حتی نام و مشخصات آن فرد را روی نمایشگری که همزمان درحال پخش تصاویر زنده جلسه می باشد مشاهده کنید.
حال سوال این است که اصلا استفاده از این امکانات از چه نظر مفید خواهد بود؟
جلسات کنفرانس میتوانند گاهی بسیار مهم و رسمی باشند، یا جنبه آموزشی داشته باشند که در هر دو حالت این ها نیاز به ثبت و بایگانی فیلم جلسه، علاوه بر صدای آن، امری ضروری خواهد بود تا بعدا بتوان آنرا بازبینی یا بررسی کرد؛ 
اما گاهی نیز علت استفاده از این امکانات به واسطه وسیع بودن فضای جلسه یا ازدیاد افراد آن باشد، چرا که گاها فضای جلسه طوری می باشد که امکان رویت همه افراد شرکت کننده وجود ندارد و برای پوشش تصویری همه شرکت کننده ها لازم است تا تصاویر زنده بر روی چند مانیتور موجود در جلسه به تصویر درآیند تا ارتباط تصویری تمام اعضا حفظ شود. در این صورت از مانیتور هایی نیز جهت انعکاس تصاویر گرفته شده توسط دوربین ها استفاده می شود.
کاربرد دوربین ها در سیستم ها کنفرانس امروز بسیار گسترده است و ما در این مقاله سعی کردیم تا به مهم ترین آنها اشاره کنیم. 
 

ارسال نظر