طراحی سیستم پیجینگ

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2020/01/23 17:12:38 0 نظرات پیجینگ و صوت عمومی,

طراحی سیستم پیجینگ

در این بخش قصد داریم طراحی و نصب و همچنین انتخاب و خرید تجهیزات پیجینگ را به طور کامل شرح دهیم.

یکی از بهترین ابزارهایی که در سیستم کاری و کسب و کار به شما کمک می کند طراحی و نصب سیستم صوت پیجینگ در محل کار شما می باشد با سیستم پیجینگ علاوه بر افزایش کیفیت، درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت. آمپلیفایر، بلندگو سقفی، بلندگو ستونی، بلندگو شیپوری و کامل کشی هدف این مقاله ما می باشد.

سیستم پیجینگ مزایای بسیاری را برای شما فراهم می کند از جمله این مئارد می توان اعلام وضعیت اضطراری، پیج کردن کارمند و یا شخص خاص، راهنمایی و یا بازدارندگی، اعلام وضعیت موجود، ایجاد تعغیرات در شیفت و یا واحد های تولیدی، پخش موزیک پس زمینه همچنین در زمان نیاز به کارمندان زمان بسیاری کمی صرف می کنید و به کارمندتان به راحتی دسترسی خواهید داشت.

 

پایه و اساس صوت چیست؟؟؟

قبل از اجرای سیستم صوت پیجینگ چند اصل وجود دارد که باید با آن آشنا شوید و درک درستی از آن داشته باشید:
صدا: نوسان به صورت انرژی منتقل شده از طریق ماده
انتشار صدا: به پراکندگی صدای پخش شده و انتقال آن در محیط را می نامند، هرچه از منبع صوتی بیشتر فاصله بگیریم حجم صدا کاهش خواهد یافت. واحد اندازه گیری انتشار صدا را دسیبل dB می نامند.
وات : قدرت پخش را با وات اندازه گیری می کنند.
لاین کاری ولتی: در سیستم پیجینگ بدلیل تعداد زیاد بلندگوها و مسیر طولانی کابل کشی از ترانس مچینگ جهت تبدیل خروجی به حالت ولتی استفاده می کنند.

امروزه دو نوع فناوری در سیستم پیجینگ جهت اتصال آمپلیفایر به اسپیکرها وجود دارد: اتصال و نصب به صورت اهمی و اتصال نصب به صورت ولتی. این دو فناوری تفاوت چشمگیری از لحاظ ساختاری و کابل کشی با یکدیگر دارند که بر نصب و استفاده از آن ها تاثیر گذار می باشد.

در سیستم های صوت پیجینگ ولتی از یک عدد آمپلیفایر ولتی استفاده می شود. سیستم ولتی را توسط یک کابل دورشته می توان راه اندازی کرد در حالی که در سیستم صوت اهمی نیاز است دو لاین کابل کشی داشته باشیم اگر در پروژه های کوچک و یا بزرگ کار می کنید سیم کشی سیستم پیجینگ ولتی اقتصادی است. سیستم 70 و 100 ولت نیروی بلندگوها را در فاصله دور و نزدیک براحتی تامین می کند در حالی که در سیستم اهمی در فواصل دور اتلاف توان خواهیم داشت و نیروی اسپیکرها تامین نمی شود. نصب و راه اندازی سیستم های 70 و 100 ولت بسیار آسان می باشد.

تکنیک های طراحی سیستم پیجینگ

طراحی سیستم صوت پیجینگ در چند مرحله انجام می شود. ابتدا باید تمام نقشه و خود مجموعه مورد بازرسی قرار گیرد تا مسیرهای کابل کشی، محل های پخش صوت، موانع پخش صوت و کابل کشی مشخص شود. سپس محل های نصب بلندگو را مشخص کنید.

مرحله بعد شناسایی محیط و کابرد سیستم پیجینگ می باشد. آیا یک ساختمان اداری است؟ انبار است؟ کارخانه؟ مرکز خرید؟ مراکز آموزشی؟ پارک؟فروشگاه؟ آیا محیط نصب داخلی است یا فضای داخلی و یا تلفیقی از هردوی این ها؟ سپس با درنظر گرفتن مساحت ، ارتفاع سقف و تعداد بلندگوها فضای کل را پوشش دهید. مورد دیگری که در طراحی صوت محیط لازم است بررسی شود شدت صوت در محیط می باشد به عبارتی همان آلودگی صوتی ناشی از تجهیزات و صداهای اضافه می باشد.

مورد دیگری که باید مورد بررسی قرار گیرد نوع سقف، قفسه ها، جنس دیوار و کف، ماشین آلات موجود، تعداد افراد حاضر در مجموعه و نوع معماری محیط می باشد.
بعد از اینکه محیط را شناسایی کردید حال باید دید کدام نوع از بلندگوهای پیجینگ برای آنجا مهم می باشد. بلندگو سقفی؟ بلندگو ستونی؟ بلندگو شیپوری؟ همچنین مشخص کنید این پروژه پیجینگ به زون بندی نیاز دارد یا خیر؟

 

انتخاب بلندگو پیجینگ

در بیشتر سیستم های صوت پیجینگ از اسپیکر سقفی، ستونی و شیپوری استفاده می شود.

  • در سیستم پیجینگ بلندگو سقفی معمولا در فضای داخلی که دارای سقف کناف و یا کاذب هستند نصب می شود. یک قانون در نصب بلندگوهای سقفی بنام دو برابر ارتفاع سقف وجود دارد که این امکان را به کاربر می دهد تا در صورتی که ارتفاع سقف 3 متر است فاصله نصب بین بلندگوهای سقفی از یکدیگر 6 متر باشد. بلندگوهای سقفی در یک مجموعه به صورت پراکنده نصب می شوند.
  • در مواردی که ارتفاع سقف خیلی بلند باشد و یا اینکه امکان نصب بلندگو سقفی نباشد از بلندگو ستونی استفاده می شود. بلندگوهای ستونی به صورت عمودی و یا افقی به دیوار و یا ستون نصب می شوند. اگر پوشش صوت به صورت مستقیم و رو به جلو است بلندگو ستونی گزینه مناصبی برای نصب می باشد. دقت داشته باشید هنگام نصب علاوه بر رعایت فاصله بلندگوهای ستونی آن ها نباید در مسیر مستقیم با یکدیگر مخالفت کنند. در برخی از مدل های بلندگو ستونی از ولوم کنترل در پشت بلندگو جهت کنترل صدای آن استفاده شده است.
  • بلندگوهای شیپوری معمولا در محیط بیرون، انبارها و مراکز حمل ونقل استفاده می شوند. در خیلی از مواقع شاید به بلندگوهای شیپوری نصب شده دقت نکنید اما صدای آن برای شما قابل شنود است مثلا در پارکینگ ها برای راهنمای ترافیک و یا فضاهای خارجی ترمینال جهت یادآوری پیام از بلندگوهای شیپوری پخش می شود. دقت داشته باشید هنگام نصب علاوه بر رعایت فاصله بلندگوهای شیپوری، نباید در مسیر مستقیم پخش با یکدیگر مخالفت کنند.

در برخی از پروژه های صوتی پیجینگ نیاز است از دو یا چند مدل بلندگو سقفی، ستونی، شیپوری برای سیستم پیجینگ استفاده کنید.

 

سیم کشی بلندگوهای پیجینگ

در سیم کشی بلندگوهای پیجینگ سعی کنید از سیم کشی زون بندی و یا همان لاین استفاده کنید و از سیم کشی زنجیره ای اجتناب کنید. در سیم کشی زون بندی برای هر ردیف و یا بخش یک کابل کشی مجزا انجام می شود تا کنترل بیشتری بر بلندگوها داشت.

در کنار آمپلی فایر و بلندگوهای نصب شده در سیستم پیجینگ شما می توانید از سیستم زون سلکتور جهت کنترل بیشتر و بخش بندی استفاده کنید.

علاوه بر موارد ذکر شده تجهزات دیگری نیز برای سیستم پیجینگ در نظر می شود از قبیل رک صوتی، سیستم آژیر خطر، مدار پیش زنگ، تقویت کننده اولیه، دستگاه رادیو و پخش سی دی، مدار اولیت دهنده، میکروفن و ... نام برد.

 

تهیه و تنظیم واحد فنی شرکت نوآهنگ

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و راهنمایی در نصب با واحد فنی نوآهنگ در تماس باشید.
 

ارسال نظر