میکروفن یقه ای-هدمیکی

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2018/05/04 14:18:20 0 نظرات سیستم صوت حرفه ای,

انواع میکروفن

در مقاله قبلی که راجع انواع میکروفن های دستی بی سیم بود، اشارات کوچکی نیز به انواع میکروفن های دیگر، ازجمله میکروفن های بی سیم و سیم دار کردیم؛ گفتیم که میکروفن های بی سیم خود دارای چندین مدل مختلف هستند که میتوان آنها در دسته بندی ها هدمیکی، یقه ای و دستی قرار داد. درمورد مدل دستی آن که به طور مفصل صحبت نمودیم، حال بد نیست به سراغ انواع مختلف آن نیز برویم.

میکروفن هدمیکی

میکروفن های هدمیکی مدلی هستند که مانند هدفون روی گوش و جلوی دهان قرار میگیرند  و شاید اصلی ترین مشتری های آن اپراتور های تلفنی سازمان ها و نهاد های مختلف باشند، چرا که آنها معمولا همزمان از کامپیوتر و طبیعا هر دو دست خود استفاده میکنند و نیاز به میکروفنی دارند که بدون دخالت دست و در هر حالتی جلوی دهان قرار بگیرد که میکروفن های هدمیکی این امکان را فراهم میکند، استفاده دیگر میکروفن های هدمیکی در همایش ها و کلاس های بیار بزرگ خواهد بود که مجری نیاز دارد از دستان خود برای نوشتن و یا هرکار دیگری استفاده کند. جدا از بحث استفاده و کاربرد این میکروفن ها ،می بایست به نحوه عملکرد آنها نیز اشاره کنیم. میکروفن های هدمیکی بعداز دریافت صدا از شخص آنرا به یک فرستنده که از طریق کابل به میکروفن متصل می شود، منتقل میکند، سپس از طریق فرستنده، سیگنال های صوتی به ریسیور اصلی دستگاه منتقل می شوند و از آنجا به واسطه کابل به آمپلی پیج میرسند و در نهایت پس از تقویت و میکس به بلندگو ها رفته و اجرا می شوند. در حقیقت این فاصله ی میان فرستنده و گیرنده دستگاه است که مشخص کننده کیفیت میکروفن و قدرت گیرندگی آن است، و این فاصله قطعا مسافتی خواهد بود که در آن  صدا بدون قطعی و دیلی منتقل شود.

میکروفن یقه ای

 میکروفن های یقه ای معمولا در اجرا های تلویزیونی یا جنگ های زنده که مدت برنامه طولانی است و سعی می شود میکروفن جلوی دوربین و در نظر بینندگان پنهان باشد مورد استفاده قرار میگیرد، میکروفن های یقه ای قطعه های کوچکی هستند که روی یقه لباس یا هرجای نزدیک دیگری مورد استفاده قرار میگیرند و معمولا از نظر جذب صوتی توانایی بالایی دارند، چرا که مانند مدل های هدمیکی یا دستی، مستقیما جلو دهان و منبع ایجاد صوت قرار نمی گیرند. میکروفون یقه ای از نظر کارکرد و نحوه اتصال به آمپلی، دقیقا مانند میکروفن های هدمیکی عمل میکنند و توسط یک جفت فرستنده و گیرنده این عمل را انجام می دهند.

بعد از برسی انواع مختلف میکروفن های بی سیم بد نیست سری ام به میکروفن های سیم دار بزنیم

میکروفن های سیم دار قدمت بیشتری نسبت به میکروفن های بی سیم دارند و چون در آنها اتصال وایرلس برقرار نیست و به شکل مستقیم از کابل استفاده می شود،از نظر قطعی و دیلی کمتر دچار مشکل خواهند شد.

از معروف ترین میکروفن های سیم دار می توان به مبکروفن های سیم دار دستی داینامیک اشاره کرد که بار ها و بار ها آنها را مشاهده کرده اید و شاید از آنها استفاده نیز کرده باشید، آنها نیازی به باطری ندارند و مستقیما توسط کابل به آمپلی پیج متصل می شوند.

نوع دیگر میکروفن های سیم دار معروف، می تواند میکروفن های استودیویی باشد که برای ضبط صدا و موزیک از آنها استفاده می شود. میکوفن های استودیویی از نظر جذب صدا و دقت ، بسیار بالا تر از سایر میکروفن های قرار میگیرند، تا حدی که معمولا از این میکروفن ها در فضای بدون پژواک یا اصطلاحا ددروم بهره گیری می شود.

ارسال نظر