انواع میکروفن ها

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2018/05/20 18:05:54 0 نظرات مفاهیم و اصطلاحات صوت,

میکروفن به دو دسته باسیم و بیسیم تقسیم می شود و هر دسته شامل موارد مختلفی می باشد که کاربرد خاص خودش را دارد. رنج کاری میکروفن ها به دو مدل خازنی و داینامیکی می باشد. میکروفن های خازنی توسط ولتاژ دریافتی از میکسر و یا باطری موجود در میکروفن تغذیه می شوند اما میکروفن های داینامیکی به صورت مستقیم به میکسر متصل می شوند و نیازی به تغذیه ندارند.
میکروفن های خازنی نوع کپسول مورد استفاده در دهنی میکروفن از نوع خانی می باشد و تبدیل صوت به سیگنال الکترونیکی از طریق ایجاد فاصله بین صفحات کاغذی خازن انجام می شود و این تبدیل در میکروفن های داینامیکی با حرکت کردن یک هادی در میدان الکترونیکی ایجاد شده در کپسول میکروفن انجام می شود.
میکروفن باسیم یا میکروفن سیم دار:
میکروفون باسیم دستی
میکروفون باسیم یقه ای
میکروفون باسیم هدمیکی
میکروفون با سیم رومیزی
میکروفون باسیم استودیویی
میکروفن باسیم کنفرانس
میکروفن باسیم دستی: این میکروفن ها از پر مصرف ترین میکروفن ها می باشد و در برنامه های مختلف از جمله سخنرانی-موزیک-مداحی مورد استفاده قرار می گیرد و در بیشتر موارد از یک کلید در بدنه جهت روشن و خاموش شدن میکروفن استفاده می شود و بیشتر از نوع کپسول داینامیکی استفاده می شود.
میکروفن باسیم یقه ای: این میکروفن ها به صورت یقه ای با یک گیره کلیپسی شکل به لباس متصل می شود و چون فاصله میکروفن تا سخنران زیاد است بنابراین از کپسول خازنی استفاده می شود تا گیرایی بیشتری داشته باشد.
میکروفن باسیم هدمیکی: میکروفن های باسیم هدمیکی مانند هدفون از به پشت گوش متصل می شود و دهنی میکروفن مقابل دهان سخنران قرار می گیرد و اغلب از میکروفن های خازنی استفاده می شود و مناسب برنامه های سخنرانی می باشد.
میکروفون باسیم یا سیم دار رومیزی(تریبونی): میکروفن های رومیزی همانطور که از نامشان پیداست به صورت رومیزی برروی میز قرار می گیرد و دارای کید روشن/خاموش می باشد و در برخی مدل ها دارای کلید پیش زنگ قبل از پیج نیز می باشد. این میکروفن های رومیزی معمولا جهت پیج کردن و یا سخنرانی(حالت تریبونی) مورد استفاده قرار می گیرد.
میکروفن با سیم استودیویی: میکروفن های استودیویی در استودیوهای ضبط مورد استفاده قرار می گیرد و بروی پایه های مخصوی قرار می گیرد.
میکروفن باسیم سیستم کنفرانس: میکروفن های کنفرانس در سالن جلسات به صورت رومیزی و مقابل شرکت کنندگان در جلسه قرار می گیرد و دارای کلید ON/OFF می باشد تا حضار در جلسه بتواند میکروفن را فعال و غیر فعال کند. کپسول این میکروفن ها معمولا از نوع خازنی می باشد و توسط منبع تغذیه موجود تغذیه می شود.میکروفن های کنفرانس به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شود که میکروفن های دیجیتال قابلیت پذیرش آدرس جهت شناسایی دوربین های کنفرانس را دارند.
میکروفن های بیسیم(میکروفون وایرلس): میکروفن های بیسیم دارای فرستنده و گیرنده می باشد و امواج صوتی توسط فرستنده ارسال می شود و گیرنده آن را دریافت می کند و در دو رنج فرکانسی VHF و UHF کار می کند.
میکروفن باسیم یا میکروفن سیم دار:
میکروفون وایرلس دستی
میکروفون وایرلس یقه ای
میکروفون وایرلس هدمیکی
میکروفن وایرلس کنفرانس

ارسال نظر