نصب باند به آمپلی فایر

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2019/09/27 18:25:39 0 نظرات سیستم صوت حرفه ای,

اتصال باند به آمپلی فایر

برای راه اندازی باند توسط آمپلی فایر باند را توسط کابل و فیش های ورودی به آمپلی فایر متصل و راه اندازی می کنیم. در مواردی پیش می آید که تعداد باند دو و یا چند عدد می باشد در این مواقع باید قانون تطبیق امپدانس در آمپلی فایر و باند رعایت شود.
اگر امپدانس و یا همان اهم باندها از امپدانس آمپلی فایر بیشتر باشد موجب می شود تا توان آمپلی فایر قادر به راه اندازی باندها نباشد به عبارتی امپدانس بالای باندها مانعی برای انتقال جریان به آن ها می باشد. اگر امپدانس باندها خیلی کمتر از امپدانس خروجی آمپلی فایر باشد موجب می شود تا جریان و توان زیادی به باندها منتقل شود و این امر موجب آسیب دیدن باند و آمپلی فایر می شود. برای رعایت موضوع مهم مقاومت در اتصال باند به آمپلی فایرها 3 روش سری، موازی و ولتی انجام می شود.

 

موازی کردن باند

هر باند دارای یک یا چند عدد بلندگوی داخلی ( ووفر، تیوتر و فول رنج، میدرنج ) می باشد که اگر اتصال آن ها به صورت موازی باشد موجب کاهش مقاومت کلی باند می شود و در خروجی یک مقاومت کم مطابق با امپدانس هر بلندگو خواهیم داشت. فرمولی که برای بلندگوهای موازی شده استفاده می شود طبق فرمول زیر انجام می شود:


امپدانس یک بلندگو طبق فرمول بالا بدست می آید و اگر بخواهیم چند عدد باند را که هرمدام دارای جعبه مجزا هستند و در جای خاص خود قرار می گیرند به طور موازی وصل کنیم دوباره طبق فرمول بالا محاسبه و امپدانس کل باند بدست می آید و این امپدانس را با امپدانس خروجی آمپلی فایر مقایسه کرده و در صورت استاندارد بودن به آمپلی فایر متصل می کنیم.
اغلب باند ها دارای امپدانس 8 ، 4 و 16 اهم می باشند که امپدانس 8 اهم رواج بیشتری دارد. اگر خروجی آمپلی فایر ما 8 اهم باشد و ورودی هر باند 8 اهم در صورتی که دو عدد باند را با یکدیگر موازی کنیم و اعداد را در فرمول قرار دهیم امپدانس کل دو عدد باند 4 اهم می شود؛ این 4 اهم را می توان به آمپلی فایر 8 اهم متصل کرد اما اگر دوباره باند موازی کنیم این امپدانس دوباره کاهش خواهد یافت و مقاومت کم باند موجب جاری شدن جریان بیشتری از آمپلی فایر به باندها می شود که موجب صدمه دیدن سیستم می شود.(مثال کاربردی : به هم بستن بلندگو ستونی)

 

سری کردن باند


برای سری کردن بلندگوها ابتدا و انتهای هر بلندگو به یکدیگر متصل می شود به عبارتی به صورت زنجیره ای پشت سر هم نصب می شوند. با سری شدن بلندگوها امپدانس بلندگوها نیز افزایش می یابد.اگر دو عدد باند 8 اهم داشته باشیم و دو عدد باند را با هم سری کنیم مقاومت کلی ما جمع امپدانس دو عدد بلندگو 16=8+8 می شود. حال اگر تعداد بلندگوها افزایش یابد این امپدانس نیز افزایش می بابد.

اتصال سری و موازی باند
در مواردی که تعداد باندها زیاد باشد اگر باندها را با یکدیگر سری کنیم امپدانس کلی افزایش و اگر با هم موازی کنیم امپدانس کلی بسیار کم می شود. پس راه حل چیست؟؟؟ برای باندهایی تعداد آن ها زیاد می باشد و تعداد آمپلی فایر نیز محدود می باشد استفاده از روش سری موازی کردن باندها می باشد. در این روش دو فرمول سری و موازی را با هم ترکیب کرده تا در آخر یک مقاومت کلی که متناسب با مقاومت آمپلی فایر باشد بدست آید.


 

بلندگوی ترانس مچینگ دار


یکی دیگر از روش ها در تعداد زیاد بلندگوها استفاده از سیستم ولتی می باشد. سیستم آمپلی فایر و بلندگوی ولتی بیشتر در سیستم پیجینگ و اطلاع رسانی کاربرد دارد. در این روش در خروجی آمپلی فایر یک عدد ترانس مچینگ قرار می دهند تا خروجی به حالت خطی 100 ولت تبدیل شود و در ورودی هر بلندگو نیز یک عدد ترانس مچینگ قرار می دهند تا سیگنال ولتی مجدد به سیگنال اهمی تبدیل و به بلندگو اعمال شود.
توجه داشته باشید سیستم ولتی در بلندگوهای ضعیف مانند سقفی، ستونی و شیپوری کاربرد دارد و نمی توان از آن در سیستم های حرفه ای اجرای زنده استفاده کرد.

 

 

باند اکتیو


قانون سری و موازی در باندهای پسیو که توسط پاور آمپلی فایر راه اندازی می شود صدق می کند و در مواقعی که از باند اکتیو استفاده می کنید دیگر نیازی به رعایت تطبیق امپدانس نمی باشد زیرا هر باند یک عدد آمپلی فایر داخلی برای راه اندازی بلندگوی همان باند دارد.

 

ارسال نظر