معرفی سیستم صوت پیجینگ

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2019/07/25 18:24:33 0 نظرات پیجینگ و صوت عمومی,

مجموعه های صوتی پیجینگ

با مدرن شدن زندگی روز مره مردم و ایجاد نیاز های تازه در آن ها، هر روز ابزار های تازه ای به دست بشر ساخته شد و در اختیار عموم مردم قرار گرفت که یکی از بزرگ ترین دسته های آن، خانواده لوازم الکترونیک بودند. این گروه از همان ابتدا مورد توجه بسیاری قرار گرفت و همین امر موجب پیشرفت سریع آن شد. یکی از زیر گروه های معروف آن، گروه لوازم صوتی بودند که استفاده های فراوانی در دنیای مدرن امروز دارند. احتمالا بار ها هنگام خرید در مراکز بزرگ، صدای پخش موسیقی به گوش تان رسیده، یا در محافل بزرگ شاهد سخنرانی افراد پای میکروفن های مختلف بوده اید، حتی اگر هیچ یک از این ها رو هم بخاطر ندارید، ممکن نیست مراسم صبحگاه مدرسه را فراموش کرده باشید، می توان مثال های بسیار زیاد دیگه ای هم شمرد، اما نقطه مشترک همه ی اینا پرچم واحدی ست که خانواده سیستم صوت پیجینگ نام می گیرد.

کیفیت سیستم های صوتی چه اهمیتی دارد؟

ذات انسان چه در گذشته و چه در دنیای مدرن امروز همواره بهترین ها را می جوید و روح کمال طلبش به گونه است که ناخواسته به دنبال بهترین ها می رود و در مواجهه با هرچیز بی کیفیت و ضعیفی واکنش منفی نشان می دهد. همه آنچه در اطراف اوست به کمک حواس پنج گانه تحلیل و بررسی می شود و یکی از مهم ترین این حواس، حس شنوایی اوست که از ابتدای تولد تا لحظه فوت بدون وقفه در حال فعالیت می باشد و پیوسته امواج صوتی را دریافت می کند. حال تصور کنید که در مدتی طولانی اصوات ناهنجاری به گوش برسد که از کیفیت کافی برخوردار نیست و مدام این پیام به مغز مخابره شود که سیستم شنوایی تحت فشار است، به طور طبیعی بعداز یک مدت کوتاه انسان دچار خستگی و کلافگی خواهد شد و این امر روی سایر عملکرد های ایشان تاثیر خواهد گذاشت. پس به طور قطع می بایست توجه ویژه ای به ورودی گوش ها که همان امواج صوتی می باشند داشت. اینجاست که ما به فکر استفاده از یک سیستم صوتی با کیفیت خواهیم افتاد. اما آیا همه ی ما با سیستم های صوتی در ارتباطیم؟ پاسخ مثبت است. بله ما خواسته یا ناخواسته در طول روز با این سیستم های سر و کار داریم که یکی از معروف ترین های آن، سیستم های پیجینگ و پخش موسیقی می باشند که امروز با مدرنیزه شدن ادارات و مراکز خرید،حتی خانه های مسکونی و بسیاری اماکن دیگر مورد استفاد قرار می گیرند. حالا شاید این سوال برای شما مطرح شود که به طور کلی یک مجموعه ی صوتی از چه بخش هایی تشکیل می شود و کدام قسمت های آن اهمیت بیشتری دارند؟ اگه بخواهیم خیلی کوتاه و خلاصه اجزای اصلی آن را نام ببریم می توانیم به: پخش کننده، تقویت کننده یا آمپلی فایر، بلندگو ها، گاهی میکروفن و سیم های متصل کننده اشاره کرد که هریک وظیفه ی خاصی را برعهده دارند و هرکدام به نوبه ی خود از اهمیت زیادی برخوردارند.

پخش کننده یا میکسر: وظیفه تولید سیگنال های صوتی از کارت های حافظه یا دریافت امواج صوتی از میکروفن ها و آماده سازی آن ها برای تحویل به تقویت کننده را برعهده دارند.
تقویت کننده یا آمپلی فایر: در این قسمت سیگنال های صوتی تولید شده توسط میکسر یا پخش کننده که هنوز ضعیف هستند،تقویت شده و آماده تحویل به باند ها می شوند.

بلندگو: در نهایت سیگنال های تقویت شده توسط باند ها دریافت و به وسیله ی یک ارتعاش دهنده که گاهی ووفر، گاهی تیوتر و گاهی فول رنج ها هستند، مجددا به امواج صوتی تبدیل می شوند که در نهایت به گوش ما خواهند رسید.
حال اگر در این پروسه میکسر به خوبی سیگنال های اولیه را تولید نکند یا آمپلی به حد کافی از پس تقویت آن ها برنیاید و اگر باند ها به خوبی عمل نکنند، نتیجه کار تمام سیستم ضعیف خواهد بود. حتی اگر کابل های رابط از کیفیت و سطح مقطع کافی برخوردار نباشند، خواهیم دید که صدای خروجی بی کیفیت و ضعیف خواهد بود. پس میتوان نتیجه گرفت که برای داشتن یک خروجی مناسب ، همچون هر مجموعه دیگری، تمامی اجزا باید به درستی درکنار یکدیگر قرار گیرند و وظیفه خود را به خوبی انجام دهند. البته موارد و جزئیات زیاد دیگری از جمله نوع چینش بلندگو ها، استفاده از مدار های اهمی یا ولتی متناسب با فضا، نوع اسپیکر ها، توان آمپلی، زون بندی مناسب و... وجود دارد که می توانند بسیار تاثیر گذار باشند اما چون در محدوده ی تخصصی این رشته قرار می گیرند و حوصله این بحث خارج است به توضیح آن ها نخواهیم پرداخت.

اگر شما هم یکی از کاربران سیستم های صوتی هستید یا قصد راه اندازی آن ها را دارید بهتر است قبل از هر تصمیم دیگری ابتدا نیاز خود را شناسایی کنید و از یک متخصص باتجربه مشورت بخواهید، سپس اقدام به خرید و راه اندازی آن نمایید.
 

ارسال نظر