معرفی بلندگو سقفی توکار

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2019/07/16 20:22:11 0 نظرات پیجینگ و صوت عمومی,

بلندگو سقفی
یکی از کالا های پرمصرف و جدایی ناپذیر صنعت صوت همواره بلندگو ها هستند. بلندگو ها یا اسپیکر در ابعاد و اشکال مختلفی تولید می شوند و در موارد بسیاری مورد استفاده قرار می گیرند، از جمله سیستم های پیجینگ و کنفرانس. بلندگو ها بسته به نوع استفاده در محل نصب در گروه های مختلفی قرار می گیرند که یکی از آن ها، دسته بندی بر اساس محل نصب بلندگو می باشد.
بلندگو های سقفی همانطور که از نام شان نیز پیداست، روی سقف نصب و راه اندازی می شود که خود دارای دو زیر گروه توکار و روکار می باشد. بلندگوی سقفی توکار داخل سقف کاذب و یا کناف قرار می گیرند و فقط درپوش آنها بعد از نصب دیده می شود، اما بلندگو های سقفی روکار مانند پریز های روکار، به همراه تمامی قسمت های جای داده شده داخل یک محفظه، روی سقف پیچ می شوند و در نتیجه بدنه ( عمق ) بلندگو سقفی نیز قابل مشاهده خواهد بود.
بعد از اینکه بلندگوی خود را از نظر ظاهری ( سقفی توکار ) انتخاب کردیم به سراغ اجزای داخلی آن می رویم و آنها را دسته بندی می کنیم. اسپیکر های سقفی در یک دسته بندی فنی، به دو گروه two way و full range تقسیم بندی می شود. اگر بخواهیم درباره جزئیات و تفاوت های این دو گروه صحبت کنیم، این کار خود نیازمند یه مقاله ی جداگانه خواهد بود، اما به طور کلی میتوان گفت که اسپیکرهای سقفی two way با توجه با دارا بودن ووفر و تیوتر مجزا ، امکان تفکیک بهتر فرکانسی بین ووفر و تیوتر و در نتیجه تفکیک بهتر صدا را فراهم می کنند. پس اگر با هدف پخش موسیقی به سراغ بلندگو های  سقفی می روید، اسپیکر های two way انتخاب بهتری خواهند بود. اما بلندگو های full range  از این فناوری برخوردار نیستند و همه ی فرکانس های دریافتی را از یک بلندگو مادر که دارای xmax متوسطی می باشد پخش می کنند. این باند چون ملزم به پخش تمامی فرکانس های دریافتی است، شکل فنی آن به گونه ای طراحی می شود که در محدوده شنوایی انسان یعنی بین 20 تا 20000 Hz به خوبی عمل کند و بتواند یک طیف ایده آل فرکانسی را پوشش دهد، پس برای استفاده های پیجینگ و هشدرا مناسب خواهد بود، اما نباید توقع داشت که به خوبی از پس اجرای یک موسیقی زنده هم برآید!
مدلی که امروز به شما معرفی می کنیم از سری بلندگو های سقفی توکار کمپانی JTR محسوب می شود.
بلندگوی سقفی جی تی آر مدل JM-506 عضو کوچک خانواده سقفی JM سری 506 ، یک بلندگوی فول رنج 6 واتی با قطر برش 15 سانتی متر می باشد که با وزن تنها 500 گرم به سادگی داخل سقف های کاذب قرار می گیرد و فضای زیادی را اشغال نمی کند. بدنه ی ABS این محصول در برابر پوسیدگی بسیار مقاوت خواهد بود و اگر به شکل صحیح مورد استفاده قرار گیرد تا سال ها مشکلی برایش ایجاد نخواهد شد. به کمک یک ترانس مچینگ 100 ولتی تعبیه شده، JM-506 هم به صورت ولتی و هم به صورت اهمی قابل راه اندازی خواهد بود، برای استفاده اهمی تنها کافیست ترانس مچینگ آن را از مدار خارج کنیم و از بدنه جدا کنیم. شاید برای برخی این سوال پیش آمده باشد که تفاوت سیستم های اهمی و ولتی در چیست؟؟ پاسخ ساده است، سیستم های اهمی که نیاز به منبع تغذیه اهمی هم دارند، به مراتب کیفیت پخش بهتری خواهند داشت اما مشکل بزرگ آن ها این است که در فواصل دور نسبت به منبع تغذیه یا آمپلی، دچار افت توان می شوند و همین امر مهندسین صوت را به سمت نصب سیستم های ولتی در فاصله های دور هدایت میکند. 
به طور کلی می توان اینطور گفت که اگر به دنبال یک بلندگوی سقفی خوب با قیمت مناسب و نصب آسان هستید، JTR-JM506 گزینه مناسبی برای شما خواهد بود و می توانید تعداد زیادی از آن را به کمک یک آمپلی متوسط راه اندازی کنید.
جهت نصب اسپیکر سقفی جی تی آر مدل JM506 ابتدا فضا و کاربرد صوت در محل مورد نظر توسط کارشناسان صوت مورد بررسی قرار می گیرد سپس تعداد بلندگوی مورد نظر پیش بینی و در محل های مورد نیاز نصب می شود که می تواند بین یک تا N تا بلندگوی سقفی در نظر گرفته شود.

 

ارسال نظر