انتخاب و خرید باند آمپلیفایر میکسر

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2019/08/05 13:01:43 0 نظرات سیستم صوت حرفه ای,

مقدمه سیستم صوت

صنایع صوتی نیز مانند همه ی صنایع تخصص خاص خود را می طلبد و برای استفاده از آن، صرفا تجارب شخصی و صحبت با دوستان و آشنایان کافی نیست. گاهی به اشتباه و بدون تجربه و دانش کافی افراد دست بکار شده و خود اقدام به تجهیز یا راه  اندازی سیستم های صوتی می کنند که به رغم هزینه های بالا باز هم نتیجه کافی را نخواهد گرفت. برای مثال در جایی که شما تنها نیاز به پخش صدای آلارم یا هشدار دارید، استفاده از بلندگو های باکیفیت و گران قیمت بجا نخواهد بود یا بالعکس. پس حسن استفاده از این مجموعه ها در انتخاب درست آنها خواهد بود که یکی از اصلی ترین اجزای آن، پاور ها و پخش کننده های صوتی می باشد.

پاورمیکسر

کلمه ی پاورمیکسر از دو بخش مجزای پاور و میکسر تشکیل می شود و این به این معناست که این دستگاه 2 وظیفه مجزا و مهم را برعهده دارد که اولی پخش یا تولید فرکانس های صوتی و دومی تقویت آن ها به منظور پخش از بلندگو ها می باشد. اما موضوع به اینجا ختم نخواهد شد و ناخواسته پای باند ها یا اسپیکر ها نیز به میان می آید. باند هایی که برای اجرا های زنده و به طور کلی پخش صدا در سالن ها استفاده می شوند از دو خانواده اکتیو و پسیو می باشند. نوع اکتیو که خود دارای آمپلی مجزا می باشد و نیازی به پاور ندارد و تنها با یک پخش کننده و یا میکسر می توان از آن استفاده کرد و نوع پسیو که علاوه بر میکسر، نیاز به پاور نیز دارد و در حقیقت برای راه اندازی نیاز به یک پاورمیکسر دارد. اگر از توانایی پاور میکسر ها بپرسید می توان راجع به آن بسیار گفت، چرا که اصلا هدف از ساخت آن ها، جای دادن طیف کاملی از امکانات در یک دستگاه بوده است، جوری که هم مناسب باند های پسیو باشد، هم باند های اکتیو، هم برای مجالس شادی مناسب باشد و هم مراسمات عزاداری، در عین حال کارکردن با آن حتی برای افراد بی تجربه هم آسان باشد. پس به همین دلایل امکانات زیادی از جمله انواع ورودی های USB , AUX , SD , BLUETOOTH ، انواع خروجی ها مانند اسپیکون و بسیاری امکانات دیگر همچون ورودی های بنان و کنون برای میکروفن ها، اکولایزر، افکت دیجیتال، رکوردر و ... در آن تعبیه شده است که البته همه ی این ها بخش میکسر را شامل می شوند و در داخل دستگاه و بخش پاور، ترانس های قدرتمند جهت راه اندازی باند های پسیو قرار دارند.

چه پاورمیکسر؟ و چه باندی؟

انتخاب نوع باند و پاورمیکسر امریست که کاملا به نوع استفاده و نیاز مشتری بستگی دارد، ممکن گاهی مکان مورد نظر به قدری کوچک و آگوستیک باشد که یک اکو پرتابل معمولی هم پاسخگوی نیاز باشد و گاهی آن قدر بزرگ و دارای پژواک باشد که مجبور شویم از باند های اکتیو و پسیو به شکل هم زمان استفاده کنیم، مانند سالن های کنسرت. در این سالن ها هنگامی از باند های پسیو در دوطرف سالن یا اصطلاحا به شکل استریو بسته می شود، این امکان فراهم می شود که افکت های دیجیتال دستگاه را بکار گرفت و تنظیمات ویژه ای را روی آن انجام داد تا بیشترین تطابق را با نیاز و خواسته کاربر داشته باشد. همچنین نوع پاور و میکسر هم به تعداد و نوع باند ها بستگی دارد. اما در این میان بحث اکو های پرتابل هم به میان آمد که بد نیست قدری بیشتر راجع به آن ها بدانیم!

اکو پرتابل

این دستگاه های پرکاربرد و جمع و جور که از نظر اقتصادی هم بسیار به صرفه هستند، کاملا برخواسته از نیاز مردم متولد شدند و خیلی زود توانستند جایگاه خود را در بازار صوت ثتبیت کنند. افراد بسیاری با مشکلات سیستم های صوتی عریض و طویل مانند تامین برق آن ها، جاگیر بودن، وزن زیاد و البته قیمت بالای آن ها رو به رو بودند، درحالی که نیازشان بسیار ساده تر بود و صرفا یک صدا رسانی درست همان چیزی بود که می خواستند، حال اگر می شد به صورت شارژی و قابل حمل نیز از این دستگاه ها استفاده کرد، دیگر به همه ی آنچه که می خواستند، رسیده بودند و اکو های پرتابل دقیقا دستگاهی با همین ویژگی ها بودند.
 

ارسال نظر