بلندگو های سقفی و ستونی

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2018/05/21 15:11:36 0 نظرات پیجینگ و صوت عمومی,

یکی از مهم ترین اجزای صنعت صوت همواره بلندگو ها بوده و هستند.
بلندگو ها ویترین مجموعه شما خواهند بود، چرا که صدای خروجی به وسیله آنها منتشر خواهد شد.
بلندگو ها انواع مختلفی دارند که در دو دسته کلی اکتیو و پسیو دسته بندی می شوند.
بلندگو های اکتیو آن دسته از اسپیکر ها هستند که خود دارای آمپلی فایر بوده و نیازی به پیش تقویت کننده ندارند و تنها با یک میکسر راه اندازی می شوند، دقیقا برعکس بلندگوهای های پسیو که برای راه اندازه همگی نیاز به آمپلی فایر نیز دارند و به کمک آن تغذیه میشوند،اما ضعف بزرگشان این نخواهد بود، بلکه مشکلی دیگری مانند کشیدت صوت یا زوزه در صورت عدم کنترل پژواک وجود خواهد داشت.
بلندگوهای مورد استفاده در سیستم های پیجینگ و سیستم کنفرانس عمدتا از نوع پسیو می باشند که خود شامل دسته های مختلفی خواهند شد.
مانند بلندگو های ستونی، سقفی توکار یا روکار،دکوراتیو، شیپوری و...
همین بلندگو های نام برده شده نیز خود به دو دسته ولتی و اهمی بسط داده می شوند که هریک کاربرد مخصوص به خود را دارند که به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
در کل بلندگو ها انواع بسیار متنوعی دارند، چرا که کاربرد آنها نیز به همین گستردگی میباشد.
ما در این مقاله به طور اختصاصی به تعریف و توضیح دو نسل سقفی و ستونی خواهیم پرداخت و مدل های مختلف آنرا به شما معرفی خواهیم کرد.
در ابتدا به معرفی بلندگو های سقفی میپردازیم:
بلندگو های سقفی با توجه به فضای کمی که اشغال می کنند، مخصوصا در مدل های توو کار بسیار پرطرفدار و پرکاربرد هستند؛
از آنها هم در مجموعه های پیجینگ و هم در مجموعه های کنفرانسی قابل استفاده هستند چرا که در برخی مدل ها مجهز به فنآوری 2way هستند که باعث می شود کیفیت صدای بسیار بالایی داشته باشند اما در اکثر موارد از این نوع میکروفون ها در سیستم های پیجینگ استفاده می شود و با توجه به اینکه این بلندگو ها دارای مدل های ضدآب نیز هستند، گستردگی کاربرد آنها نیز به مراتب بیشتر هم می شوند و در اماکنی مانند استختر نیز کاربرد دارند.
اگر بخواهیم به طور خلاصه راجع به تفاوت نوع ولتی و اهمی آنها صحبت کنیم باید بگوئیم بلندگو های اهمی به طور معمول از قدرت و کیفیت بهتری برخوردارند اما دارای یک ضعف عمده می باشند آن هم اینکه این بلندگو ها قابلیت سیم کشی شدن های طولانی را ندارند و اگر برای مسافت های دور از آنها استفاده شود کیفیت صدا دچار مشکل خواهد شد، پس بدین منظور از بلندگوهای ولتی استفاده میکنیم که به واسطه ترانس مچینگ از سیستم ولتی پشتیبانی میکنند.
حال به توضیح بلندگوهای ستونی خواهیم پرداخت:
اسپیکر های ستونی نیز مانند نوع سقفی اکثرا در سیستم های پیجینگ استفاده می شوند.
بلندگوهای ستونی به دلیل قابلیت نصب روی دیواری در اماکنی که مجهز به سقف کاذب نیستند استفاده می شوند اما این تنها مزیت آنها نیست.
بلندگو های ستونی نیز مانند مدل های سقفی دارای مدل های ضدآب هستند که آنها را مناسب برای استفاده در محیط های رو باز مانند مسیر های پیاده روی یا پارک ها کرده است.
بلندگو های ستونی خود دارای چندین اسپیکر متصل به هم هستند که سبب می شود توان بیشتری را ارائه دهنده و در قسمت هایی که تمایل دارید سیم کشی کمتری استفاده شود، از هریک از آنها بجای چندین بلندگو سقفی استفاده کنید؛
البته ناگفته نماند که بلندگو ستونی(دیواری و ضد آب) نیز خود دارای مدل های کم توان تر نیز هستند که در آنها تنها از یک بلندگو استفاده شده است.
بلندگو های ستونی با کمک پایه های دیواری خود قابلیت گردش به طرفین را نیز خواهند داشت.

ارسال نظر