تجهیزات تعریف شده و موردنیاز سیستم پیجینگ صوتی

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2018/05/11 23:39:51 0 نظرات پیجینگ و صوت عمومی,

تجهیزات سیستم پیجینگ

از تجهیزات صوتی جهت سیستم پیجینگ می توان به بلندگوسقفی توکار،بلندگو سقفی روکار،بلندگو ستونی،بلندگو شیپوری،بلندگو پارکی،بلندگو آویز سقفی،میکروفن پیجینگ،رک سیستم پیجینگ صوتی،تقویت کننده قدرت صوتی،پیش تقویت کننده صوتی،میکسر پیجینگ،دستگاه انتخاب برنامه،سیستم مانیتورینگ صدا،دستگاه رادیو پخش،کابل مخصوص میکروفن و کابل بلندگو اشاره کرد.
بلندگو سقفی توکار معمولا به صورت توکار در سقف های کاذب نصب می شود.جهت نصب بلندگوی سقفی توکار ابتدا اندازه قالب بلندگو را برروی سقف کاذب برش داده سپس بلندگو را داخل آن قرار می دهیم توسط گیره های جانبی همانند هالوژن بلندگو خود را برروی سقف حفظ می کند. بلندگوهای سقفی در توان های مختلف 3 5 6 10 15 20 30 40 وات طراحی و تولید می شوند.معمولا در مواقعی که نیاز به کیفیت بیشتر است بجای بلندگوهای سقفی فول رنج از بلندگوی سقفی 2way  استفاده می شود.

                                                                                          
بلندگو سقفی

بلندگو سقفی روکار در فضاهایی کاربرد دارد که امکان نصب بلندگو به صورت توکار امکان پذیر نباشد و بلندگو به صورت روکار بر روی سقف نصب می گردد.معمولا بلندگوهای روکار دارای قاب بک می باشند تا ابتدا قاب بلندگو نصب سپس بلندگو داخل قاب نصب می گردد.
بلندگو ستونی یا همان دیواری به صورت ایستاده برروی دیوار و یا ستون نصب می گردد.در فضاهای بیرونی از بلندگوی ستونی ضدآب با بدنه های مخصوص آلومینیومی استفاده می شود و فضاهای داخلی از بلندگوهای دیواری با بدنه ورق آهنی استفاده می شود.از بلندگوهای ستونی معمولا در فضاهایی که نیاز به پرتاب بیشتر صدا است و یا امکان نصب بلندگو سقفی نباشد استفاده می کنیم.بلندگوهای ستونی به شکل استوانه ای است و داخل آن از بلندگوهای فول رنج استفاده شده است و با تعغیر تعداد بلندگوهای داخلی توان خروجی نیزتعغیر می کند.در موافعی که نیاز به پخش موزیک است از بلندگوهای دکوراتیو تووی دیواری استفاده می شود این بلندگوها به دلیل دارا بودن تیوتر و ووفر از تفکیک فرکانسی بالاتری برخوردار هستند و کیفیت خروجی بیشتر می شود.

                                                                                 
بلندگو هورن شیپوری

بلندگوهای شیپوری و هورن در فضاهای بیرونی و صنعتی که نیاز به پرتاب بالای صدا می باشد استفاده می شود. این بلندگوها دارای یونیت می باشند و این یونیت صدا را داخل بلندگوی شیپوری پخش می کند از این رو صدای پخش شده دارای شدت بیشتری می باشد.در سیستم های پیجینگ از بلندگوی شیپوری ولتی ترانس دار استفاده می شود و در سیستم های صوتی برنامه زنده از بلندگوی شیپوری اهمی استفاده می شود.بلندگوهای شیپوری به شکل هورن گرد و کتابی می باشد و هرکدام در فضای مخصوص خود استفاده می شود.

بلندگو پارکی

بلندگوی پارکی معمولا به شکل حیوانات و یا درختان می باشد و زیبای خاصی همراه با صوت دلنشین به ارمغان می آورد.این بلندگوها به صورت واتر پروف در فضای سبز،باغچه ها،مهدهای کودک،پارک،پارک آبی،ویلاها،رستوران و مراکز گردشگری استفاده می شود و دارای بلندگوی داخلی فول رنج می باشد از آنجایی که این بلندگوها از نوع پسیو می باشد و دارای ترانس مچینگ داخلی می باشد یک کابل صوت برای راه اندازی کفایت می کند و نیازی به کابل برق نمی باشد.
بلندگوهای آویز به صورن همان بلندگوهای سقفی روکار می باشد ولی با این تفاوت که به صورت لوستر از سقف آویزان می شود و نمای زیبایی می بخشد و اغلب به شکل کروی می باشد.
در سیستم های پیجینگ اولین بخش را میکروفن تشکیل می دهد. میکروفن می تواند به صورت دستی سیم دار،رومیزی سیم دار و یا بیسیم تقسیم شود.اغلب در سیستم های پیجینگ جهت پیج کردن از میکروفون رومیزی استفاده می شود ئ برخی از این میکروفن ها دارای کلید پیش زنگ قبل از پیج می باشد.نوع کپسول مورد استفاده در این میکروفون ها از نوع خازنی می باشد تا صدا را با حساسیت بیشتر دریافت کند.
رک های سیستم پیجینگ به صورت کمد اما با درب شیشه ای و چرخ دار می باشد تا کلیه تجهیرات اصلی سیستم پیجینگ صوتی داخل آن قرار گیرد و از ایجاد بی نظمی و شلوغی جلوگیری شود.رک های صوتی در اینچ های مختلف و با عمق مختلف به صورت دیواری و ایستاده چرخ دار طراحی و تولید می شود و سایز آن باتوجه به تجهیزات موجود انتخاب می شود. برای قرار دادن بهتر تجهیزات داخل رک از سینی های مخصوص رک استفاده می شود و همچنین دارای اتصالات جهت اتصال تجهیزات به بدنه و سینی رک می باشد.برای جلوگیری از گرم شدن دستگاها و خنک شدن از فن استفاده می شود که هوا را از بیرون به داخل رک به گردش در میاورد.
پیش تقویت کننده صوتی یا همان میکسر در سیستم های پیجینگ وظیفه میکس صداهای ورودی و همچنین تقویت اولیه سیگنال های صوتی و آماده سازی صدا از لحاظ زیر و بم و افکت را برعهده دارد.تمام ورودی های صدا اعم از میکروفن،ورودی های کمکی،رادیو به پیش تقویت کننده و میکسر متصل می شود.
دستگاه انتخاب برنامه یا همان زون سلکتور جهت انتخاب لاین های خروجی بکار می رود.فرض کنید آمپلی فایر شما دارای دو لاین خروجی است حال شما 10 منطقه جهت پیج کردن داشته باشید و بخواهید هریک از نقاط را به صورت جداگانه پیج کنید برای این کار از دستگاه زون سلکتور استفاده می شود تا بتوان هریک را جداگانه و یا همه را باهم وصل کرد.این دستگاه دارای ورودی می باشد که خروجی آمپلی فایر به ورودی این دستگاه متصل می شود و به نسبت خروجی دارای کلید سلکتور می باشد و هر کلید مختص همان خروجی می باشد و یک کلید کلی به نام ALL وجود دارد که همزمان تمام خروجی ها را متصل می کند.
سیستم مانیتورینگ معمولا داخل رک صوتی قرار می گیرد واپراتور همزمان با پخش برنامه ها می تواند آن را شنود کند و گاهی اوغات می تواند خروجی ها را قطع و به فایل مورد نظر گوش داده سپس خروجی ها را فعال کند.
با چیدن هریک از گزینه های تعریف شده در جای خود یک سیستم پیام رسان تشکیل می شود و می توان به راحتی پیج کرد و یا بعنوان راهنما از سیستم استفاده کرد گاهی اوغات بعنوان سیستم هشتدار دهنده و یا پخش موزیک پس زمینه نیز استفاده می شود.

ارسال نظر