پاور و میکسر

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2018/05/20 18:39:48 0 نظرات سیستم صوت حرفه ای,

پاور میکسر ها دستگاه هایی هستند که وظیفه آماده سازی صدا قبل از رسیدن فرکانس  به بلندگو ها را بر عهده دارند و عملیات مختلفی روی صدا انجام میدهند تا نهایتا آماده پخش بشود؛ اما به طور کلی این دستگاه ها از دو بخش اصلی که هریک وظیفه ای جداگانه را انجام میدهند تشکیل می شوند. وظیفه این دو بخش آنقدر با یکدیگر متفاوت است که میتوان آن ها ار از هم جدا کرد و هریک را به صورت جداگانه نیز خریداری نمود.
در این مقاله سعی داریم تا به توضیح هریک از بخش های این دستگاه ها، چه در قالب های جدا و چه در قالب پاور میکسر بپرازیم.
ابتدا از میکسر شروع میکینم:
میکسر ها در واقع گیرنده اطلاعات و فراکانس های ورودی هستند، چه از طریق میکروفن و چه از طریق هر دستگاه پخش کننده دیگری. این ورودی ها همان ورودی های میکروفون و aux هستند.
میکسرها در حقیقت وظیفه دارند تا صدا های ورودی به خود را به دل خواه کاربر با یکدیگر میکس و مخلوط کنند و صدایی زیبا و قابل پخش را راهی آمپلی های تقویت کننده بکنند؛ این امکانات به کمک چند بخش مختلف انجام میگیرد که به توضیح و معرفی آنها میپردازیم.
1-    افکتُر: قسمتی که در اکثر  آمپلی فایر ها به چشم میخورد و وظیفه آن دلنشین تر کردن صداست و ما معمولا آن را با افکت تکرار می شناسیم که میتوان به دلخواه آنرا کم یا زیاد نمود، از طرفی این تنها قابلیت افکتر ها نیست و آنها میتوانند رنگ های متنوع تری نیز به صدای شما بدهند، مانند صدای ربات یا صدای های بسیار زیر و بسیار بم.
 
2-    پری اصلی (main): صدا ها پس از ترکیب شدن و آماده سازی به کمک یک متغیر اصلی راهی پاور ها تقویت کننده می شوند، گاه برخی دستگاه ها دارای دو پاور هستند که در آن صورت میتوان به کمک همین پری صدا را میان پاور ها تقسیم نمود و یا همه را در یک خط جای داد.
 
3-    اکولایزر: اکولایزر ها بخشی هستند که اگر موجود باشند به واقع دریچه ای به یک دنیای جدید محسوب خواهند شد، به کمک اکولایزر میتوان به طور نامحدودی صدای مورد نظر را خصوصی سازی کرد و به آنچه که نیاز است هرچه بیشتر نزدیک شد، این متغیر های خطی هریک وظیفه کم یا زیاد کردن طیفی از فرکانس های صدا را برعهده دارند که با مدیریت صحیح آنها میتوان به نتایج اعجاب آوری دسترسی پیدا کرد، البته ناگفته نماند که تنظیم اکولایزر خود پروسه ای پیچیده و نیازمند دانش و تجربه قبلی است، همچنین نیازمند یک گوش بسیار قوی که توانایی شنیداری هر جز صدا را به خوبی داشته باشد.
 
حال به سراغ بخش پاور خواهیم رفت:
بخش پاور همانطور که از اسمش نیز پیداست، وظفه تقویت سیگنال ها و ایجاد توانی مطلوب برای تغذیه باند های شما را برعهده دارد، این قسمت که در پاورمیکسرها نیز وجود دارد، به صورت جداگانه نیز قابل خریداری و نصب روی میکسر ها  و همچنین پاورمیکسر ها می باشد.
اگر پاورها نباشند صدای تنظیم شده در میکسر هیچگاه قابلیت پخش مطلوب از طریق باند های بزرگ پسیو را نخواهند داشت؛ همینطور باند های اکتیو که نیازی به پاور ندارند و مستقیما از طریق میکسر میزبانی می شوند در خود دارای یک پاور داخلی هستند که عمل پاور را در آنها انجام میدهند، اما پاورها نیز مانند میکسر از قسمت های مختلفی تشکیل می شوند که به معرفی آنها می پردازیم:
1-    پاور: وظیفه تولید توان مورد نیاز بلندگو های شما را بر عهده دارد، برای مثال اگر بلند گو های شما در مجموع 1000 وات توان نیاز داشته باشند باید از یک پاور 1000 واتی یا دو پاور 500 واتی استفاده کنید.
 
2-    منبع تغذیه: خب همه میدانیم که منبع اصلی تغذیه همه دستگاه های الکتریکی در حقیقت برق شهری است اما به دلایلی در دستگاه های مختلف نمیتوان از برق 220 ولت استفاده کرد و درست در همین نقطه است که منابع تغذیه به میدان می آیند، منبع تغذیه در این دستگاه ها در حقیقت یک نوع ترانس کاهنده هستند که ولتاژ را تا مقدار زیادی  کاهش می دهند و نیروی مورد نیاز پاور ها و همچنین پری ها را تامین میکنند.
 
3-    محافظ: این همان بخشی ااست که اگر نباشد ممکن است به سرعت با یک صوت بلند و نا به هنگام ، پاور شما دچار سوختگی شود؛ محافظ ها در واقع از خروجی پاور ها محافظت میکنند چرا که اگر سیم خروجی از آنها دچار اتصال شود به سرعت و به شکل تصاعدی فشار بر روی پاور ها افزایش خواهد یافت و در نتیجه دستگاه شما خواهد سوخت؛ پس نقش آنها بسیار اساسی خواهد بود. این محافظ ها گاه در قالب فیوز ها نیز ظاهر می شوند که اطمینان به آنها در گرو رعایت مقررات است و در غیر این صورت حتی فیوز ها نیز ممکن است دچار نشتی شود و به دستگاه شما آسیب بزند.

ارسال نظر