میکسر و پاور میکسر

نوشته شده توسط مدیریت سایت 2019/08/10 16:37:02 0 نظرات سیستم صوت حرفه ای,

تعریف پاور میکسر

پاور میکسرها صدا را از منبع صوتی دریافت و پس از تعغیرات آن را به باند جهت پخش انتقال می دهد. منبع صوتی در وروری پاور میکسر می تواند میکروفن، پخش کننده، بلوتوث، رادیو، فلش مموری و... باشد. سیگنال تولید شده در منبع صوتی به صورت خام می باشد و همچنین دامنه آن ضعیف می باشد که برای تقویت و تعغیرات به میکسر انتقال داده می شود. پاور میکسر از دو بخش اصلی بنام میکسر و پاور تشکیل شده است.

میکسر صدا

میکسر می تواند به صورت تکی و یا همراه با پاور تولید شود به میکسرهایی که با پاور تولید می شوند پاور میکسر گفته می شود. میکسر دارای خط های ورودی جهت اتصال به میکروفن، ادوات موسیقی و هر وسیله صوتی که قابلیت تولید سیگنال الکتریکی را داشته باشد است و بوسیله ولوم های موجود در هر خط می توان میزان صدا، فرکانس و افکت را تعغیر داد. در میکسرها معمولا از ۳ ولوم جهت تنظیم فرکانس های بالا و پایین استفاده می شود که به ترتیب این ولوم ها Hi ،  Mid و Low می باشند گاهی تعداد این ولوم ها در برخی از میکسرها به ۴ عدد می رسد تا دسترسی بیشتری برای تنظیم فرکانس صوتی داشته باشیم.

اکولایزر و افکت میکسر

اکولایزر معمولا در آخرین بخش از میکسر قرار می گیرد تا بوسیله آن بتوان فرکانس خروجی که به باند متصل است را به صورت مستقیم کنترل کرد این اکولایزر ها به صورت خطی می باشند از لحاظ تعداد خط در مدل های مختلف میکسر با یکدیگر متفاوت می باشند.
افکت صدا در میکسر از مهمترین بخش ها و پرکاربردترین قسمت های آن می باشد. افکت را از ۴ قسمت در میکسر می توان تنظیم کرد و هر ۴ بخش با هماهنگی یکدیگر صدای ساخته شده در خروجی را تشکیل می دهند. بخشهایی که به افکت مربوط می شور شامل ولوم Fx در لاین ورودی، ولوم کشویی Fx، ولوم Fx بالای ولوم کشویی Fx و در آخر تنظیمات دیجیتال عددی میکسر می باشد. برروی صفحه نمایش اعدادی دیده می شود که با کلید کنار آن مقدار اعداد تعغیر می کند، معمولا برروی میکسر و کنار تنظیم افکت دیجیتال افکت های کارکرد دستگاه چاپ شده است تا اپراتور بتواند افکت مورد نیاز خود را بسازد. در دستگاهای دو افکت تمام موارد توضیح داده شده مربوط به افکت از لحاظ تعدادی دو برابر می شوند.
برای انتخاب و خرید میکسر ابتدا تعداد ورودی ها را در نظر بگیرید هرچه تعداد کانال ورودی میکسر افزایش یابد قیمت میکسر نیز افزایش پیدا می کند.

پاور میکسر

همانطور که توضیح داده شد پاور میکسر از دو بخش میکسر و پاور تشکیل شده است. پاور نقش تقویت کنندگی و یا همان آمپلی فایر را دارد. توان پاور آمپلی فایرها متفاوت می باشد هرچه میزان قدرت خروجی آمپلیفایر بیشتر باشد قیمت پاور میکسر نیز بیشتر می شود.
معمولا ولوم های مربوط به پاور در سمت راست میکسر قرار دارد که وظیفه کنترل حجم صدا را برعهده دارند. در پاور میکسرهای استریو از دو عدد فیدر برای کنترل حجم صدای راست و چپ آمپلی فایر استفاده شده است و یک عدد ولوم جهت تنظیم صدای ورودی AUX استفاده شده است. جهت تنظیم میزان صدا در هر لاین یک عدد ولوم 
گین و یک عدد فیدر نیز طراحی شده است، این دو ولوم ربطی به پاور آمپلی فایر ندارد بلکه حجم صدای ورودی در میکسر را کنترل می کند و افزایش بیش از حد این دو ولوم موجب سوت کشیدن صدا در بلندگوها می شود.
در پاور میکسرها از خروجی بالانس جهت اتصال به باندهای اکتیو استفاده می شود و این خروجی دقیقا قبل از پاور می باشد و سیگنال خروجی آن تقویت شده نمی باشد برای تقویت بیشتر به آمپلی فایر و یا باند اکتیو متصل می شود.
از میکسرهای پر کاربرد در ایران می توان به دایناکورد، ساندکرافت، بهرینگر، یاماها، مایداس، آلن اند هیت، مونتاربو، وارفیدل و جی تی آر اشاره کرد.

 

ارسال نظر